Sport

Se salvează Dinamo de la retrogradare? Ce program au “câinii” până în play-out şi care sunt atuurile echipei lui Kopic

Dinamo a obţinut a doua victorie la rând în SuperLiga şi părăseşte ultimul loc. Noile achiziţii îşi pun amprenta pe jocul "câinilor", care au un program bun până la play-out.
18.02.2024 | 23:50
Se salveaza Dinamo de la retrogradare Ce program au cainii pana in playout si care sunt atuurile echipei lui Kopic
Se salvează Dinamo de la retrogradare?! Ce program au "câinii" până în play-out şi care sunt atuurile echipei lui Kopic. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo s-a impus cu 3-1 pe teren propriu cu Oţelul Galaţi şi obţin al doilea succes la rând după 2-0 cu Farul Constanţa. “Câinii” lui Kopic au urcat pe penultimul loc cu 22 de puncte, două mai mult decât FC Botoşani.

Se salvează Dinamo de la retrogradare?! Ce program au “câinii”

Clasamentul se strânge şi în partea de jos, Dinamo fiind acum la doar cinci lungimi de Poli Iaşi, echipă aflată pe loc de baraj. Dar, Zeljko Kopic nu zâmbeşte deocamdată şi spune că echipa lui trebuie să ţină acelaşi ritm timp de mai multe etape pentru a urca în clasament.

ADVERTISEMENT

Următorul meci al lui Dinamo este în Gruia, pe terenul celor de la CFR Cluj. Un meci foarte dificil cu o candidată la titlu, dar “câinii” au un program mai uşor în ultimele patru etape decât contracandidatele.

Programul lui Dinamo: 

  • 23.02.2024: CFR Cluj – Dinamo (ora 20:00)
  • 27.02.2024: Dinamo – Hermannstadt (ora 18:30)
  • 01.03.2024: Poli Iaşi – Dinamo (ora 20:00)
  • 09.03.2024: Dinamo – UTA Arad
ADVERTISEMENT

Dinamo, program mai uşor decât contracandidatele la retrogradare

Dacă meciul cu CFR Cluj este unul foarte dificil, Dinamo are trei adversari abordabili în ultimele trei etape ale sezonului regulat şi poate aduna puncte importante înainte de înjumătăţire şi startul play-out-oului.

FC Botoşani şi FC Voluntari au cel mai dificil program. Echipa lui Bogdan Andone mai are de jucat cu FCSB, Sepsi, U Cluj şi Farul, în timp ce ilfovenii au o serie de foc: Universitatea Craiova, FCSB, Sepsi şi U Cluj.

ADVERTISEMENT

Un duel care se poate dovedi important în lupta pentru evitarea retrogradării este Poli Iaşi – Dinamo, vecine de clasament. Echipa lui Leo Grozavu are 5 puncte avans, dar “câinii” se apropie ameninţător.

Atuul “câinilor”: lot mai competitiv decât adversarele!

Unul dintre atuurile echipei lui Kopic în această luptă este lotul, care pare mult mai solid decât al contracandidatelor. Iar noile transferuri au adus un plus important în jocul lui Dinamo: Velkovski, Gnahore şi Pavicic intrând foarte bine în echipă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Astrit Selmani şi Edgar Ie au început antrenamentele alături de noii colegi şi există speranţe mari în ceea ce priveşte aportul pe care îl pot aduce. Kopic are de unde alege, iar antrenorul lui Dinamo a şi anunţat că îşi doreşte concurenţă pe fiecare post, fiecare să lupte pentru locul în echipă.

Rămâne de văzut dacă Dinamo va reuşi să menţină acest ritm în SuperLiga, dar indiferent de rezultatele obţinute până la finalul sezonului regulat, totul se va juca în play-out, acolo unde se vor înjumătăţi punctele.

Cum arată în acest moment play-out-ul: 

  1. Hermannstadt – 17 puncte
  2. UTA Arad – 17 puncte
  3. Sepsi – 17 puncte* (-1 meci)
  4. U Cluj – 17 puncte* (-1 meci)
  5. Oţelul – 16 puncte*
  6. FC U Craiova – 15 puncte
  7. FC Voluntari – 14 puncte*
  8. Poli Iaşi – 14 puncte*
  9. Dinamo – 11 puncte
  10. FC Botoşani – 10 puncte
    *echipe care au beneficiat de rotunjirea de 0,5 puncte
    ** Sepsi şi U Cluj au un meci mai puţin disputat

Dacă distanţele se menţin, Dinamo este la doar trei puncte de locul de baraj, iar între prima şi ultima clasată din play-out există o distanţă de doar şapte puncte. Iar cu evoluţiile pe care le-au avut în ultimele etape, “câinii” au toate şansele să reuşească “minunea”.

  • 6 victorii a bifat Dinamo în primele 26 de etape
  • 8 transferuri au făcut “câinii” în vară
ADVERTISEMENT