Life

Cel mai bun remediu natural pentru stres. Medicul Vlad Ciurea a făcut anunțul: ”Este dovedit”

Care este antidotul ideal în lupta cu stresul. Doctorul neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit despre ce este vorba, de fapt.
31.03.2024 | 14:41
Cel mai bun remediu natural pentru stres Medicul Vlad Ciurea a facut anuntul Este dovedit
Care este antidotul ideal în lupta cu stresul. Doctorul neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit despre ce este vorba, de fapt. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Cel mai bun remediu natural pentru stres. Medicul Vlad Ciurea a făcut anunțul. Specialistul susține că acest lucru este dovedit științific, precizând că oamenii trebuie să fie mult mai atenți la stilul de viață pe care îl au.

Care este antidotul ideal în lupta cu stresul. Doctorul neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit despre ce este vorba, de fapt

Care este antidotul ideal în lupta cu stresul. Doctorul neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit despre ce este vorba, de fapt. Profesorul a dat un exemplu în acest sens, dezvăluind ce se întâmplă în unitățile medicale de peste hotare.

ADVERTISEMENT

Medicii din străinătate nu au voie cu telefoane în sălile de operație. În plus, expertul spune că disciplina este foarte importantă pentru sănătatea fizică și mentală, de aceea e bine să luăm în calcul acest aspect cât mai repede.

„În spitalul în care lucrez, directorul spitalului a cerut ca toate telefoanele să fie afară. Când am fost în Austria și Germania, telefoanele erau în afara sălii de operație”, a declarat medicul Vlad Ciurea, conform spectacola.ro.

ADVERTISEMENT

„Faceți tot posibilul să dormiți, iar cei care au activități dure faceți tot posibilul să vă resepctați orele de somn pe care le aveți. Dormiți ca celula nervoasă să poată funcționa a doua zi. Creierul trebuie odihnit.

În timpul somnului se curăță celula, se dă apă celulei, mâncare, se scot toate acele lucruri care se acumulează, gunoaiele. Se duc în afară și astfel celula respiră, se aduc foarte multe benefice. Dacă nu se întâmplă, atunci se depun niște depozite. 

ADVERTISEMENT

Aceste depozite se numesc beta-amiloid. Sunt niște fragmente de aminoacizi care nu mai permit transmiterea. Acest depozit împiedică comunicarea celulară nervoasă și duce la o boală foarte gravă, Alzheimer.

Este dovedit. Dormiți ca să nu faceți această boală. Odihna este elementul esențial pentru creier. Sunt niște aparate care au dovedit că cel mai bun somn este între 22:00 și 00:00”, a completat doctorul neurochirurg, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea, despre stresul care afectează inclusiv copiii

Medicul Vlad Ciurea este de părere că starea de stres de peste zi afectează și foarte mulți copii, începând de la ghiozdanele grele pe care le cară la școală până la solicitările pe care le primesc din partea părinților.

Specialistul crede că cei mici nu au timp de relaxare, cu toate că fiecare etapă are programul ei. Mai mult, este de părere că copilul nu trebuie niciodată certat pentru că această supraîncărcare nu aduce nimic bun în viața lui.

Cei mici au nevoie de anumite limite din partea familiei. Vlad Ciurea pune foarte mare accent pe somn, mai ales în cazul copiilor. Odihna este foarte importantă pentru că în timpul somnului se secretă hormonul de creștere.

ADVERTISEMENT