De ce să bei zeama de la murături după masă și ce se întâmplă în organismul tău dacă faci asta? Adevărul este că legumele fermentate fac bine intestinului tău și nu numai. Astfel, fie că vorbim de gogoșari, varză murată, ori castraveți, vei avea doar de câștigat dacă alegi să îi consumi.
Murăturile sunt delicioase și pot fi consumate în orice moment din an. Zeama lor însă are și ea beneficii uimitoare pentru organism. Ea este bogată în minerale, precum calciu, magneziu ori potasiu, dar și în probiotice.
De ce e bine să bei zeama de la murături după ce ai mâncat? Acest obicei te poate scăpa de o mare problemă. În primul rând, dacă te confrunți cu o durere în gât, acest remediu natural poate face minuni.
Cei de la WellandGood scriu că zeama de la murături poate calma durerea în gât. Beneficiile sale nu se opresc însă doar aici. Studiile au demonstrat că această ”licoare” e bogată în antioxidanți, iar aceștia luptă împotriva radicalilor liberi.
O alegere bună este zeama de la castraveții murați. Ei conțin vitaminele A și E, care sunt antioxidanți puternici. Un alt lucru important de știut este că în general, fermentația îmbunătățește sistemul imunitar și flora intestinală.
Ce înseamnă acest lucru? Consumate regulat, alimentele obținute prin fermentare previn inflamația, care, la rândul ei, poate provoca de la cancer la diabet și până la boli neurodegenerative. Acesta este, deci, motivul pentru care e bine să bei zeama de la murături.
Înainte de toate este bine să știm și ce tip de murături să alegem. Specialiștii spun că pentru durerile în gât, este bine să contăm pe murăturile făcute cu sare. De cealaltă parte, soiurile dulci nu vor avea același efect.
„Muraturile făcute cu sare funcționează pentru a ajuta la durerea în gât datorită sării”, spune dr. Yancey, care ne recomandă să nu optăm pentru murăturile în oțet în cazul unor dureri în gât.
O altă recomandare importantă e legată de cantitate. Într-adevăr, e bine să bei zeama de la murături după masă. Asta nu înseamnă însă că trebuie să consumi un borcan întreg.
Specialiștii spun că murăturile au un conținut ridicat de sodiu. Astfel, indiferent de problema noastră, este bine să fim atenți la cantitatea de zeamă consumată. Iar acest lucru este valabil în special în cazul persoanelor care au hipertensiune arterială