Life

Cel mai eficient antibiotic natural pentru păsările din curtea ta. Ce să pui în apa lor timp de o săptămână

Cel mai eficient antibiotic natural pentru păsările din curtea ta. Ingredientul care trebuie adăugat în apa acestora timp de o săptămână.
17.11.2023 | 17:26
Cel mai eficient antibiotic natural pentru pasarile din curtea ta Ce sa pui in apa lor timp de o saptamana
Cel mai eficient antibiotic natural pentru păsările din curtea ta. Sursa foto: Unsplash/Jan Kraus
ADVERTISEMENT

Care e cel mai eficient antibiotic natural pentru păsările pe care le ai în curtea ta. Timp de o săptămână, trebuie să pui în apa loc un ingredient pe care îl ai în bucătărie.

Cel mai eficient antibiotic natural pentru păsările din curtea ta. Ingredientul pe care să-l pui în apa lor

Multe persoane care locuiesc la casă au păsări în curte și încearcă să le acorde îngrijirea necesară pentru a le feri de diverse boli. Există și variante naturale prin care le poți proteja.

ADVERTISEMENT

De exemplu, oțetul de mere constituie un antibiotic natural pentru găinile tale. Conține multe vitamine și minerale, iar păsările care au răni se vor reface mult mai repede cu ajutorul acestui remediu.

De asemenea, păsările vor crește și vor lua în greutate mult mai repede în acest fel. Oțetul de mere trebuie pus o odată pe lună în apa păsărilor tale, timp de o săptămână.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, trebuie să ai mare grijă la cantitatea de oțet din apă, care nu trebuie să fie mai mare de 2%. Astfel sunt suficienți 20 ml de oțet la un litru de apă pentru ca găinile să primească exact cât au nevoie.

Dacă găinile sunt stresate, se pot folosi doar 10 ml de oțet pentru fiecare litru de apă. Este important de menționat că nu trebuie să folosești vase de metal, ci de plastic. Oțetul este coroziv și nu este recomandat, notează cumsa.ro.

ADVERTISEMENT

Cum prepari oțet de mere acasă

Dacă vrei ca oțetul să fie natural, îl poți prepara chiar la tine acasă, pentru că nu este deloc complicat. Pentru preparare, ai nevoie de mere, dar poți folosi și resturi de mere, cum ar fi cojile sau cotoarele acestora.

Ai nevoie de aproximativ 10 – 15 mere, pe care le cureți și le tai felii. Merele tăiate se pun într-o găleată de plastic, iar apoi se acoperă cu apă. Dacă vrei să grăbești procesul de fermentare, ai nevoie și de 100 g zahăr.

ADVERTISEMENT

După ce adaugi zahărul, găleata se lasă într-un loc unde nu pătrunde lumina soarelui și unde temperaturile nu sunt mai mari de 24 °C. După aproximativ o săptămână, poți strecura oțetul obținut și îl poți bune în borcane sau sticle.

Cu toate acestea, mai trebuie să aștepți încă șase săptămâni până când oțetul poate fi folosit pentru consum propriu sau pe post de antibiotic natural pentru găini. În acest timp, e bine să amesteci regulat oțetul.

ADVERTISEMENT
Tags: