Sport

Cel mai frumos cadou de ziua lui Hagi. Decizia TAS cu privire la participarea Farului în cupele europene. Reacția oficială a „marinarilor”. Update

Farul Constanța, liderul din SuperLiga, a primit o veste excelentă! Ce decizie a luat Tribunalul de Arbitraj Sportiv cu privire la participarea „marinarilor” în cupele europene.
07.02.2023 | 13:29
Cel mai frumos cadou de ziua lui Hagi Decizia TAS cu privire la participarea Farului in cupele europene Reactia oficiala a marinarilor Update
Gică Hagi a dus Farul din nou pe primul loc cu 58 de puncte, unu peste CFR Cluj. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
07-02-2023
11:33

Farul, reacție după decizia TAS

Farul Constanța a reacționat la scurt timp după aflarea deciziei TAS, printr-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook a clubului: „Așa cum am transmis în mod oficial de acum câteva luni de zile, clubul nostru a continuat demersul juridic referitor la dreptul de participare în competitiile europene.


În cursul zilei de ieri am primit cu satisfacție Decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne (TAS) prin care se consfințește că Farul Constanța are dreptul de a solicita licența UEFA pentru participarea în competițiile europene din acest an”, mai anunță „marinarii”.

Farul Constanța a câștigat cu 2-1 meciul cu Universitatea Craiova și a trecut din nou pe primul loc cu un punct peste CFR Cluj.

FRF, anunț mare pentru Farul după meciul cu Universitatea Craiova

Federația Română de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial decizia luată de TAS în privința echipei lui Gheorghe Hagi.

ADVERTISEMENT

„Tribunalul Arbitral al Sportului a emis în cursul zilei de luni, 6 februarie, decizia în cazul privind licența de pariticipare în competițiile europene a clubului Farul Constanța, iar în urma analizei argumentelor clubului și ale FRF a constatat validitatea acestora dispunând anularea deciziei CFCB.

În ceea ce privește licența de participare a Farului Constanța în competițiile europene, UEFA o va reanaliza ținând însă cont de prevederile deciziei TAS”, e vestea de ultimă oră a FRF.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi speră ca Farul să joace în cupele europene: „Eu de obicei nu fac lucruri întâmplătoare”

UEFA nu le-a dat licența pentru cupele europene celor de la Farul după fuziunea cu Farul Constanța, însă Gică Hagi spera că decizia se va întoarce: „Vom vedea. Eu cred că vom câștiga. Cred că este ceva normal. Totul s-a făcut așa cum trebuie. Practic, suntem aceeași societate, același CIF, cu aprobarea Federației, doar că am cumpărat un brand. Un brand, l-am pus și atât. În rest, toată lumea este fericită, împreună.

Vă mai spun ceva. Eu de obicei nu fac lucruri întâmplătoare. Toate se planifică. În 1965, s-au unit FC Amsterdam cu FC Ajax și au devenit FC Ajax Amsterdam. După cinci ani, echipa a câștigat Champions League-ul. O fi ceva? Nu știu. Poate…Doamne ajută!”, spunea antrenorul în luna noiembrie după meciul cu Rapid.

ADVERTISEMENT

După ce UEFA a notificat  Administraţia de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal, forul național nu a oferit licența echipei, care nu a putut participa nici sezonul trecut în cupele europene.

UEFA are ultimul cuvânt chiar și după decizia TAS

În urma decizei TAS, UEFA va reanaliza cazul celor de la Farul Constanța și are ultimul cuvânt în privința participării „marinarilor” în cupele europene în sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Gheorghe Hagi are însă șanse foarte mari să primească licența pentru cupele europene după decizia TAS.

Farul Constanța e lider în SuperLiga cu 58 de puncte, un punct peste CFR Cluj, șase peste Rapid și șapte față de FCSB.

ADVERTISEMENT