Sport

Cel mai mare contract din istoria NBA a fost semnat! Ce sumă va încasa Giannis Antetokounmpo

16.12.2020 | 10:14
Cel mai mare contract din istoria NBA a fost semnat Ce suma va incasa Giannis Antetokounmpo
ADVERTISEMENT

Giannis Antetokounmpo a semnat cel mai mare contract din istoria NBA, în valoare de 228,2 milioane de dolari, echivalentul a 187 de milioane de euro. Atât va încasa în următorii cinci ani baschetbalistul grec de origine nigeriană, la echipa Milwaukee Bucks.

Dacă Antetokounmpo și Bucks nu ar fi ajuns la o înțelegere, jucătorul în vârstă de 26 de ani ar fi devenit liber de contract în vara lui 2021.

ADVERTISEMENT

Russel Westbrook era deținătorul vechiului record, care, în 2018, a semnat pe cinci ani cu Oklahoma City Thunder, pentru 206,8 milioane de dolari.

A fost semnat cel mai mare contract din istoria NBA! Suma pe care o va primi Giannis Antetokounmpo

Milwaukee Bucks avea și motive să facă un efort financiar pentru a îl păstra pe Giannis Antetokounmpo, care, în ultimele două sezoane, a fost desemnat cel mai bun baschetbalist din campionat.

ADVERTISEMENT

Până în 2013, atunci când a fost ales de Bucks în draft, Giannis era un jucător necunoscut. Născut pe 6 decembrie 1994, la Atena, din părinți nigerieni, Antetokounmpo a evoluat în campionatul elen înainte de a ajunge în NBA.

„Aceasta este casa mea, acesta este oraşul meu… Sunt binecuvântat că pot face parte din echipa Milwaukee Bucks în următorii cinci ani. Să facem ca aceşti ani să conteze. Spectacolul continuă, hai să-l privim”, a fost mesajul postat de Giannis Antetokounmpo, pe contul oficial de Twitter.

ADVERTISEMENT

Poreclit „Greek Freak”, Giannis Antetokounmpo a fost pe o pantă ascendentă din momentul în care a ajuns în NBA. El și-a îmbunătățit media punctajelor în fiecare sezon. În precedenta ediție de campionat, jucătorul celor de la Bucks a avut o medie de 29,5 și a devenit primul baschetbalist de la Wilt Chamberlain încoace care a obținut o medie de minim 29 de puncte, 13 recuperări și cinci pase pe meci pe parcursul unui sezon.

Antetokounmpo s-a format în Grecia, la Filathlitikos, echipă pentru care a jucat între 2011 și 2013, înainte să fie selectat al 15-lea în draft-ul NBA din 2013 de către Milwaukee Bucks.

ADVERTISEMENT

Campionatul precedent a fost unul bun și pentru Milwaukee Bucks. Echipa lui Mike Budenholzer a încheiat sezonul regulat cu cel mai bun record din ultimii ani, dar nu a reușit să joace niciodată o finală NBA. În ediția 2019-2020, Bucks au fost învinși în semifinale de Miami Heat.

 

ADVERTISEMENT