Life

Cel mai mare site de torrente din România se închide definitiv. Până când mai funcționează Filelist

Filelist, cel mai mare site de torrente din România, se va închide definitiv. Până când va mai putea fi accesat? Anunțul fondatorului.
16.10.2023 | 10:08
Cel mai mare site de torrente din Romania se inchide definitiv Pana cand mai functioneaza Filelist
De ce se închide site-ul? Sursa foto: gadget.ro
ADVERTISEMENT

Cel mai mare tracker de torrente din România se închide. Filelist nu va mai putea fi accesat, după 16 ani de funcționare. Anunțul a fost făcut de admnistratorul site-ului, ”EboLLa”, într-un mesaj postat duminică seara. Care este motivul?

De ce se va închide Filelist

Filelist va mai funcționa doar până în ianuarie 2024, potrivit administratorului. Acesta a explicat ce l-a determinat să ia această decizie. Din cauza lipsei de timp, site-ul nu va mai fi disponibil din perioada menționată. Până atunci, se pot descărca de pe el toate cele necesare.

ADVERTISEMENT

”Dragilor, îmi pare rău că trebuie să vă adresez acest anunț, însă aici se încheie activitatea trackerului nostru. Este important să înțelegeți și să acceptați această decizie. Deși a fost una dificilă, a fost luată în urma unor evaluări atente și din motive bine întemeiate. Din nefericire nu mai dispun de timpul necesar pentru a mă ocupa de site”, a transmis ”EboLLa”, într-un mesaj care apare la rubrica ”noutăți” a Filelist.

Lipsa de timp, cauza închiderii Filelist

De asemenea, s-a încercat angajarea unui alt proprietar, dar în zadar. Cel care ar fi urmat să ia locul ”EboLLa” a decedat. Cum implicarea pentru o asemenea platformă trebuie să fie una foarte mare, nu s-a identificat un alt candidat potrivit.

ADVERTISEMENT

”Un asemenea site necesită o implicare destul de mare și prioritățile mele din viața de zi cu zi s-au schimbat în ultimii ani. Timpul este cea mai prețioasă resursă pentru noi toți iar eu am investit suficient timp aici.

Din păcate nu am cui să-l las. ”ToXiC”, cel care urma să îmi ia locul nu mai este printre noi. Responsabilitatea este mare, avem un număr imens de useri care au și date sensibile ce nu pot fi lăsate pe mâinile oricui.

ADVERTISEMENT

Se pot face abuzuri mari și cine are puterea absolută poate decide orice cu privire la tot ce ține de comunitate, deci evident este nevoie de un om de încredere, capabil dar care să aibă și cunoștințe tehnice foarte avansate pentru a asigura securitatea userilor și buna funcționare a site-ului.  Destul de greu de găsit un asemenea om care să fie integrat aici și să împărtășească aceleași valori și să aibă aceeași dedicare de care v-ați bucurat în ultimii 16 ani”, a mai explicat admnistratorul.

Donațiile pentru site, închise

Ca urmare a hotărârii în cauză, nici donațiile utilizatorilor nu vor mai fi acceptate. Acestea sunt oricum într-un număr destul de mare astfel încât Filelist să mai funcționeze până la începutul anului viitor. Până acum, de la înființare, Filelist a fost inaccesibil o singură dată.

ADVERTISEMENT

Acum 3 ani, Filelist a fost blocat pentru 3 zile, în urma unei decizii a autorităților române. Procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au obținut punerea sub sechestru a site-ului. ”Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale.”, erau atunci înștiințați cei care încercau să intre pe Filelist. De altfel, atunci când s-a redeschis, filelist.ro a devenit filelist.io.

ADVERTISEMENT