Life

Cel mai periculos ingredient din supermarket. Românii îl cumpără fără să știe la ce riscuri se expun

Tu știi care e cel mai periculos ingredient din supermarket? Românii îl cumpără, de nevoie, fără să știe la ce riscuri se expun, de fapt.
05.03.2024 | 20:52
Cel mai periculos ingredient din supermarket Romanii il cumpara fara sa stie la ce riscuri se expun
Cel mai periculos ingredient din supermarket. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un ingredient din supermarket e considerat extrem de periculos. Mulți români îl cumpără, fără să știe la ce riscuri se expun. Nutriționiștii spun însă să îl evităm atât cât putem.

Cel mai periculos ingredient din supermarket

În supermarketurile din țară găsim numeroase produse. De la preparate din carne, până la dulciuri, dar și alte alimente procesate. Câte persoane însă citesc eticheta acestora înainte de a le achiziționa?

ADVERTISEMENT

Iată că cel mai periculos ingredient din supermarket se regăsește în numeroase produse. Mai mult de atât, sunt persoane care aleg să îl cumpere pur și simplu, fără să fie conștiente de riscurile la care se expun.

Carmen Brumă trage însă un semnal de alarmă și vorbește despre cel mai periculos ingredient din supermarket. Poate declanșa mari probleme de sănătate, așa că mai bine îl evităm.

ADVERTISEMENT

Recomandările lui Carmen Brumă

Este vorba despre grăsimea hidrogenată. Nu doar că este cel mai periculos ingredient din supermarket, dar este și cel mai periculos tip de grăsime care se regăsește în numeroase alimente din comerț.

Astfel, Carmen Brumă ne recomandă să nu cumpărăm alimente care conțin mai mult de 2 grame de grăsime hidrogenată pe 100 de grame de produs. Și chiar dacă au și mai puțin de atât, cel mai bine le evităm.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, data viitoare ar fi mai bine să citim eticheta. Vedeta spune că există și produse mai sănătoase, astfel că putem face o alegere mai bună fără să ne punem în pericol organismul.

„Cel mai periculos tip de grăsime pe care-l găsești în alimentele din comerț este grăsimea hidrogenată. Așa că ai grijă data viitoare când te duci la cumpărături să cauți pe eticheta produsului pe care vrei să-l cumperi conținutul de grăsime hidrogenată sau parțial hidrogenată sau grăsime trans.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să fie mai mare de două grame pe suta de grame de produs conform legislației și, în general, chiar dacă are un procent mai mic de doi la sută pe suta de grame este bine să-l eviți”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe Facebook.

ADVERTISEMENT