News

Alertă emisă de Lidl. Un cunoscut produs, retras de la vânzare. Valori peste norme ale unei substanțe

Cunoscutul lanț de supermarketuri Lidl anunță retragerea de la vânzare a unui cunoscut produs. S-au descoperit valori peste norme ale unei substanțe.
07.02.2024 | 13:18
Alerta emisa de Lidl Un cunoscut produs retras de la vanzare Valori peste norme ale unei substante
Lidl retrage de la vânzare un cunoscut produs. Ce trebuie să facă cetățenii care l-au cumpărat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alertă de ultim moment emisă de Lidl. Lanțul comercial cu peste 300 de magazine deschise în România anunță că retrage de la vânzare un cunoscut produs. Ce s-a descoperit în componența sa.

Lidl retrage de la vânzare un cunoscut produs. Ce trebuie să facă cetățenii care l-au cumpărat

Într-o informare emisă miercuri, 7 februarie, Lidl anunță că retrage de la comercializare un sortiment de pește în borcan. Produsul a fost comercializat în întreaga țară. Românii care l-au cumpărat sunt îndemnați să nu-l consume.

ADVERTISEMENT

Produsul vizat de anunț, mai exact ”Nixe – file de anșoa în ulei de măsline 80 g (lot 145 / 220. Exp. 25.05.2024)” poate fi înapoiat în magazine fără prezentarea bonului.

În interesul protecției consumatorilor, produsul Nixe – file de anșoa în ulei de măsline 80 g (lot 145 / 220. Exp. 25.05.2024) este retras de pe piață ca urmare a unei valori ridicate pentru parametrul histamină. 

ADVERTISEMENT

Articolul poate fi returnat în magazinele Lidl, contravaloarea fiind restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, anunță lanțul de magazine din țara noastră.

Ce este histamina

Histamina este o substanță chimică prezentă în anumite celule ale corpului. Ea este responsabilă de câteva funcții majore în organism. Este principalul element de mediere atunci când apare o hipersensibilitate, cum ar fi o alergie, infecție sau leziune, declanșând reacția inflamatorie.

ADVERTISEMENT

Această substanță are o relație importantă cu sistemul imunitar și ajută organismul să se protejeze de agenții patogeni, cum ar fi virusuri, bacterii sau alergeni.

Dacă e să vorbim de consumul de alimente cu concentrații mari de histamină, trebuie spus că aceste lucru provoacă oamenilor o afecțiune ușoară. Aceasta se manifestă prin mâncărime, roșeață facială și dureri de cap.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, intoxicația cu histamină a fost asociată cu consumul de pește albastru (ton, sardine, hamsii etc) și alimente fermentate (brânză, cârnați, vin etc).

Cele mai frecvente simptome ale intoxicației cu histamină sunt greața, vărsăturile, diareea, durerea abdominală, cefaleea, palpitații, tahicardie și eritem al pielii. Dacă e să vorbim de tratament, administrarea antihistaminicelor este recomandata în cazuri ușoare. În cazurile de instabilitate hemodinamică poate fi necesara administrarea adrenalinei.

ADVERTISEMENT