Life

Cel mai periculos oraș din România. Nu e departe de București și este considerat nesigur

Care este cel mai periculos oraș din România. Este situat la o distanță destul de mică de București și are un grad de siguranță scăzut.
18.05.2023 | 12:37
Cel mai periculos oras din Romania Nu e departe de Bucuresti si este considerat nesigur
Un studiu a scos la iveală care este cel mai periculos oraș din România. Sursa foto: colaj Fanatik/ Inquam/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Un studiu a scos la iveală care este cel mai periculos oraș din România. Nu este la o distanță mare de București, însă oamenii de aici nu se simt deloc în siguranță și se tem atunci când merg pe stradă.

Care este cel mai periculos oraș din România

După ce am aflat care sunt cele mai urâte oraș din România, un studiu îl dezvăluie și pe cel mai periculos. Vorbim despre Alexandria, situat la aproape 100 de kilometri de capitala țării- București. Aici, oamenii nu se simt deloc în siguranță atunci când ies pe stradă.

ADVERTISEMENT

Conform cercetării realizate de site-ul imobiliar storia.ro, Maramureș și Moldova sunt cele mai nesigure regiuni de la noi din țară. Alexandria este urmat în clasament de Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte.

Un oraș periculos din România este și Vaslui, renumit pentru scandalurile sângeroase, precum și Piatra Neamţ, Galaţi şi Reşiţa. De altfel, nici Bucureștiul nu este chiar cel mai sigur loc, clasându-se abia pe locul nouă.

ADVERTISEMENT

Bucureștenii implicați în cercetare, care au evaluat cartierele în care locuiesc, au desemnat Aviației ca fiind cel mai primitor din acest punct de vedere. Este urmat de Tineretului, dar și de Titan.

La o distanță mică, conform cercetării care a desemnat Alexandria ca fiind cel mai periculos oraș din România se clasează, în ordine, Baneasa, Baba Novac, Balta Albă si Dristor. Cel mai puțin în siguranță, locuitorii Capitalei se simt Ferentari, Bucur Obor, Baicului si Rahova.

ADVERTISEMENT

De altfel, studiul efectuat de site-ul de imobiliare a clasat Oradea ca fiind cel mai sigur oraș dintre toate. În aceeași categorie mai sunt incluse Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi Timişoara. Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță.

Câte persoane au luat parte la cercetare

Cercetarea prin care s-a aflat care este cel mai periculos oraș din România a fost posibilă cu implicarea a 100.000 de români, mai exact 93.532 și a fost realizat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017. Unele dintre criteriile principale de evaluare au fost costul traiului de zi cu zi, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului, curățenia și zgomotul.

ADVERTISEMENT

 „În general, s-a observat o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraş şi siguranţa resimţită de cetăţeni. Astfel, oraşele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori.

Pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, oraşele cu grad ridicat al siguranţei au şi un produs intern brut ridicat şi o rată a şomanului scăzută, de sub 4%”, o demonstrează studiul.

ADVERTISEMENT