News

Cel mai poluat oraș din lume se află la 550 de kilometri de România! Locuitorii au fost rugați să închidă geamurile

17.04.2020 | 21:39
Cel mai poluat oras din lume se afla la 550 de kilometri de Romania Locuitorii au fost rugati sa inchida geamurile
ADVERTISEMENT

Incendiile de pădure din zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl au transformat Kievul, capitala Ucrainei, în cel mai poluat oraș din lume.

Cel mai poluat oraș din lume, la 550 kilometri de România

Conform Reuters, pe lângă coronavirus, care-i ținea pe oameni în case, acum locuitorii din Kiev au și grija norului radioactiv care e împins de vânt dinspre Cernobîl.

ADVERTISEMENT

Conform centrului elvețian de monitorizare IQAir, Kievul înregistrează cel mai ridicat nivel de poluare atmosferică, cu mult peste orașele din China Hangzhou, Shanghai sau Chongqing.

Cu toate acestea, orașul care este la 550 kilometri de România, nu ar fi afectat de radiații, conform ministrului ucrainean al sănătății.

ADVERTISEMENT

„S-a format smog la Kiev, dar nu implică o amenințare chimică sau radioactivă, nivelul de radiații e în limite normale”, a explicat reprezentantul guvernului.

Cu toate acestea, cei 3.7 milioane de locuitori din Kiev au fost rugați să-și închidă ferestrele și să rămână în case. Practic, ceea ce oamenii făceau deja din cauza epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Incendiile de la Cernobîil ar fi fost pornite intenționat, cel mai probabil de niște fermieri, însă au fost stinse de către pompieri, după o săptămână de luptă cu flăcările.

Cernobîil se află la doar 100 kilometri de Kiev, iar zona de excludere are o rază de 30 de kilometri. Conform specialiștilor, radiațiile în zonă crescuseră de 16 ori mai mult în ultima perioadă din cauza incendiilor.

ADVERTISEMENT

Ucraina are 4,662 de cazuri confirmate de coronavirus și 125 de persoane au decedat. Cu toate acestea, cifrele ar putea fi mult mai mari, în condițiile în care vecinii noștri au efectuat doar 47,096 de teste la o populație de 42 de milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT