Life

Cel mai popular artist din România după 10 ani de YouTube în România! Câți români sunt nedezlipiți de rețea

Cel mai popular artist din România pe YouTube este Inna, la 10 ani de la lansarea platformei în țara noastră. Câți români urmăresc rețeaua în mod constant?
30.03.2023 | 14:07
Cel mai popular artist din Romania dupa 10 ani de YouTube in Romania Cati romani sunt nedezlipiti de retea
Inna, cel mai popular artist de pe YouTube-ul din România. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Inna a fost declarată oficial cel mai popular artist din România pe YouTube, la nivel global. Platforma aniversează 10 ani de când a fost lansată în țara noastră. De-a lungul timpului, mulți au devenit cunoscuți prin intermediul acesteia.

Inna, cel mai popular artist român de pe YouTube. Platforma aniversează zece ani de la lansarea în România

Inna are de ce să fie mândră! În urmă cu 10 ani, în România s-a lansat YouTube, site care a permis multor creatori de conținut să devină celebri. În același timp, multe companii locale s-au promovat în acest mod. Artista, însă, a acaparat cu totul platforma.

ADVERTISEMENT

Cu o performanță de peste 10 miliarde la de vizualizări adunate la piesele sale, Inna a fost declarată, oficial, cel mai popular artist din România pe YouTube. Iar performanța este înregistrată la nivel global. Având în vedere că în țara noastră există mai bine de 8000 de canale care au peste 10.000 de abonați și mai mult de 1600 de canale care au depășit 100.000 de abonați, Inna a dat lovitura.

„Uitându-ne de unde am plecat acum 10 ani și unde a ajuns astăzi ecosistemul YouTube din România, pare că totul a evoluat cu o viteză aproape de neimaginat. În prezent, există conținut în limba română pe YouTube care răspunde și celor mai exigente și nișate cereri, de la DYI, educație, cooking sau podcast la seriale originale, emisiuni TV, animație sau gaming.

ADVERTISEMENT

Sunt zeci de canale de YouTube românești cu peste 1 milion de abonați și 1 miliard de vizualizări. În același timp, advertiserii și companiile din România dedică tot mai multe resurse pentru dezvoltarea prezenței lor pe YouTube. Prin canale proprii, crearea de conținut exclusiv și campanii dedicate.

În cei 10 ani, YouTube România a devenit un mediu unde românii găsesc conținut de calitate și care oferă companiilor oportunitățile potrivite pentru a ajunge la publicul țintă”, a declarat Elisabeta Moraru, country director Google România.

ADVERTISEMENT

Care este al doilea cel popular artist pe Youtube

Conform statisticilor, Inna este urmată de Andra, care este cel mai popular artist pe YouTube, dar numai la nivelul țării noastre. Iar când vine vorba de creatori de conținut, Selly este pe podium. Influencerul care susținea că lunar cheltuie 20.000 de euro, are cel mai urmărit canal generalist din țara noastră.

Pentru toate aceste nume amintite, YouTube reprezintă și o sursă importantă de venit. Platforma oferă posibilitatea monetizării clipurilor lansate. Astfel că atât Inna, cât și Andra și Selly obțin, cu siguranță, bani frumoși din videoclipurile lor.

ADVERTISEMENT

Cine este primul creator de conținut din România care a atins pragul de 1 milion de abonați pe YouTube

Cât despre prima persoană care a înțeles oportunitățile pe care YouTube le poate oferi, Mihai Alexandru Hash a atins primul succesul. Canalul său a fost cel care a atins pragul de 1 milion de abonați, în anul 2016. Arc peste timp, la finalul lui 2022, existau 150 de canale cu un număr și mai mare de urmăritori.

YouTube România în cifre:

●       Mai mult de 12 mil. de români cu vârsta de peste 18 ani se uită la video-uri pe YouTube

●       5,5 mil. de români se uită la video-uri de pe YouTube pe ecranul televizorului

●       Peste 8.000 de canale din România au peste 10.000 de abonați

●       Peste 1.600 de canale din România au peste 100.000 de abonați

●       Există mai mult de 150 de canale din România cu peste 1 milion de abonați

●       Cel mai popular artist din România pe YouTube la nivel global: INNA

●       Cel mai popular artist pe YouTube în România – Andra

●       Cel mai urmărit creator de content din România, la nivel internațional: LooLoo Kids

●       Cel mai urmărit creator de conținut generalist  în România – Selly

ADVERTISEMENT
Tags: