Life

Cel mai simplu mod de a prepara pâine acasă. Rețeta care are doar patru ingrediente

Pâinea este unul dintre alimentele nelipsite de pe masa românilor. Vestea bună este însă că o putem prepara și acasă, într-un mod extrem de simplu.
25.10.2022 | 17:37
Cel mai simplu mod de a prepara paine acasa Reteta care are doar patru ingrediente
Cea mai simplă rețetă pentru pâine fără frământare. Sursă foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Pâinea este sățioasă și este deseori consumată la mai toate alimentele. Ce facem însă dacă nu avem pâine în casă? O putem prepara cu mâna noastră.

Rețeta de pâine cu doar patru ingrediente

Printre alimentele care s-au scumpit în ultimul an se numără și pâinea. Dacă vrei însă să te bucuri de un gust la fel de bun, dar într-un mod și mai natural, poți opta pentru rețeta de pâine care poate fi făcută acasă.

ADVERTISEMENT

Această rețetă are doar patru ingrediente și nu are nevoie de frământare:

  • 500 grame de făină de grâu;
  • 1/4 linguriță drojdie uscată;
  • 340 ml apă la temperatura camerei;
  • 8 grame de sare.

În ceea ce privește modul de preparare, primul lucru care trebuie făcut este să diluăm drojdia. Aceasta se pune în apă călduță, iar mai apoi se adaugă și sarea, dar și făina care se cerne.

ADVERTISEMENT

Întreaga compoziție se amestecă, iar asul se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la odihnit pentru două ore. După ce timpul a trecut, începe prepararea aluatului.

Masa pe care vom prepara pâinea trebuie să fie stropită cu făină pentru a se evita lipirea. Se întinde bine aluatul, iar apoi se rulează într-o formă de baghetă.

ADVERTISEMENT

Metoda prin care se obține o crustă crocantă

Se transferă apoi aluatul într-un bol presărat cu făină, unde va mai sta la dospit pentru alte două ore.

Acum vine momentul în care pâinea se bagă la cuptor. Acesta trebuie să fie preîncălzit, iar pentru a avea o crustă crocantă la pâine, se recomandă ca pe fundul cuptorului să fie pus un vas cu apă.

ADVERTISEMENT

Aluatul care a stat la dospit se va muta acum într-o tavă de copt, care trebuie unsă cu puțin ulei. Se recomandă câteva crestături pe bagheta obținută pentru a se coace perfect.

Pâinea va sta la cuptor o oră și jumătate la foc mic. După jumătate de oră se poate deschise cuptorul pentru a se vedea dacă aceasta este sau nu coaptă. La final o scoatem și ne bucurăm de gustul ei.

Această rețetă poate fi făcută ori de câte ori dorim, în cazul în care ne dorim să facem economie, având în vedere prețurile crescute la pâine.

ADVERTISEMENT