News

Cel puțin 19 morți și 32 de răniți, după un accident într-un tunel alpin. Tragedia, produsă în Afganistan 

Tragedie de proporții în Afganistan. Cel puțin 19 morți și 32 de răniți au fost raportați în urma unui accident produs într-un tunel alpin.
18.12.2022 | 18:03
Cel putin 19 morti si 32 de raniti dupa un accident intrun tunel alpin Tragedia produsa in Afganistan
Tragedie în Afganistan. Cel puțin 19 morți și 32 de răniți, după un accident într-un tunel alpin. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un camion încărcat cu benzină a luat foc într-un tunel din nordul Afganistanului, după ce a fost implicat într-un accident. În urma evenimentului, aproape 20 de oameni au murit și peste 30 au fost răniți.

Tragedie în Afganistan. Cel puțin 19 morți și 32 de răniți, după un accident într-un tunel alpin

Tragedia s-a produs în tunelul Salang din zona Pasului Salang, provincia Parwan din nordul Afganistanului.

ADVERTISEMENT

Duminică, la ora prânzului, autoritățile locale anunțau că cel puţin 12 persoane au murit şi alte 37 au fost rănite în accident.

Între timp, bilanțul a crescut la 19 morți. Oficialii afgani susțin că acest număr nu este unul final și poate crește în orele care urmează.

ADVERTISEMENT

Potrivit declarațiilor unui înalt responsabil care răspunde de probleme de sănătate la Parwan, Abdullah Afghan Mal, ”numeroase femei şi copii grav arşi” se află printre decedaţi, scrie site-ul Khaama Press.

Administratorul tunelului Salang, Hafiz Mohammad Yaqoob, a spus, pentru agenția de presă guvernamentală Bakhtar, că fumul dens din interiorul tunelului a făcut dificilă evacuarea răniților, dar s-au făcut eforturi uriașe pentru a-i salva.

ADVERTISEMENT

Cum s-a produs tragedia din Afganistan

Sursa citată notează că accidentul s-a produs pe 17 decembrie, în jurul orei 20.00. O cisternă cu combustibil petrolier a luat foc în interiorul tunelului, după ce inițial s-a răsturnat în tunel.

Presa afgană a relatat că incendiul a fost cauzat de problemele tehnice din interiorul petrolierului. Potrivit unor surse, focul de la petrolier s-a extins ca o mare de flăcări la alte vehicule din interiorul tunelului.

ADVERTISEMENT

În urma incendiului, acoperișul tunelului a fost deteriorat, potrivit Televiziunii Naționale din Afganistan.

Trecătoarea Salang este în prezent închisă circulaţiei şi echipe de salvatori au fost desfăşurate la faţa locului.

Tunelul Salang este situat la 3.650 de metri altitudine. Acesta a fost construit în anii 50 în era sovietică şi traversează lanţul muntos Hindu-Kush.

Anual, multitudinea de accidente, căderile puternice de zăpadă şi avalanşele fac ca autorităţile să închidă cu regularitate tunelul timp de mai multe săptămâni, în timpul iernii.

ADVERTISEMENT
Tags: