News

Cel puțin cinci morți și zeci de răniți după o alunecare de teren, în Filipine. Oamenii se aflau în două autobuze

Cel puțin cinci mineri au murit în Filipine, după o alunecare de teren. Pământul a căzut peste autobuzele în care se aflau. Alți 31 sunt răniți
07.02.2024 | 11:51
Cel putin cinci morti si zeci de raniti dupa o alunecare de teren in Filipine Oamenii se aflau in doua autobuze
O alune care de teren în Filipine a luat viața a cel puțin cinci persoane. Sursa foto: Colaj foto / AFP / Philippine Red Cross via AP / Qatar News Agency
ADVERTISEMENT

O tragedie de proporții a lovit o provincie din sudul Filipinelor, în urma unei alunecări de teren devastatoare cauzată de ploi abundente. Autoritățile filipineze au confirmat că două autobuze au fost îngropate sub pământ, iar cel puțin cinci oameni au murit și alți 31 sunt răniți.

O alunecare de teren a provocat moartea a cel puțin cinci vieți omenești

Această catastrofă a avut loc într-o regiune muntoasă din sudul Filipinelor și a fost raportată miercuri de către AFP, arătând cât de periculoase sunt riscurile fenomenelor meteorologice extreme.

ADVERTISEMENT

 

În imaginile apărute pe rețeaua de socializare X, se poate vedea cum salvatorii luptă din greu pentru a-i scoate pe oameni de sub dărâmături, însă pământul îngreunează procesul de salvare.

Persoanele rănite, inclusiv o victimă în stare critică, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de urgență, conform declarațiilor postate pe rețeaua de socializare Facebook de către agenția pentru dezastre din orașul Maco.

ADVERTISEMENT

În ciuda eforturilor depuse pentru evaluarea situației, autoritățile nu au putut stabili imediat numărul exact de pasageri aflați în autobuze în momentul tragediei.

Autoritățile locale au emis ordine de evacuare pentru satele din zonă

Ploile abundente au afectat atât de grav terenurile, încât autoritățile pentru gestionarea dezastrelor din Maco au emis ordine de evacuare pentru cinci sate din zonă și au luat măsuri extreme pentru gestionarea fenomenelor meteorologice.

ADVERTISEMENT

Regiunea se confruntă cu provocări semnificative în fața acestor condiții meteorologice extreme, iar comunitatea locală se pregătește să coopereze cu autoritățile pentru a gestiona cât mai bine situațiile de urgență.

Ploile abundente care au afectat sudul regiunii Mindanao în perioada 28 ianuarie – 2 februarie, generate de un muson de nord-est și au amplificat riscul de inundații și alunecări de teren.

ADVERTISEMENT

Aceste fenomene meteorologice extreme au cauzat deja pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative în regiune, subliniind vulnerabilitatea comunităților locale în fața schimbărilor climatice și a fenomenelor meteorologice extreme.

ADVERTISEMENT