Cunoscutul bionergoterapeut Lidia Fecioru a demontat obiceiul îmbrăcării hainelor noi în noaptea de Revelion pe care mulți români îl au. Când ar trebui, de fapt, să fie purtate pentru prima oară articolele vestimentare.
Românii au mai multe tradiții pentru noaptea de Revelion, iar unul dintre cele mai cunoscute și respectate dintre aceste obiceiuri este cel conform cărora se îmbracă haine noi pentru această ocupație.
Dar bionergoterapuetul Lidia Fecioru a demontat datina și a explicat dă, de fapt, articolele vestimentare trebuie purtate întâia dată abia după miezul nopții, pe 1 ianuarie. Tot din prima zi a anului se pot face și schimbările de look.
Lidia Fecioru a afirmat că motivul pentru care se face acest lucru este pentru a marca noul început cum se cuvine. Astfel, conform specialistei, așa cum începi anului, așa îl vei și continua.
Totodată, este bine să fie lăsate în urmă sentimentele neplăcute, ura, ranchiuna și supărarea. „E bine să îmbrăcăm ceva mai vechi, să nu îmbrăcăm haine noi. Tot ce înseamnă nou, să punem pe noi mâine.
Să începem anul cu îmbrăcăminte nouă, cu o pieptănătură nouă. Tot ce este nou să punem pe 1 ianuarie, după 12 noaptea. E foarte important acest lucru, pentru că așa ne va merge tot anul.
Este important să intrăm cu sufletul curat. Este important să îi iertăm”, este explicația oferită de bioenergoterapeutul Lidia Fecioru vizavi de tradițiile pentru noaptea de Revelion, conform Antena 3 CNN.
Totodată, mai există o serie de lucruri interzise pentru noaptea dintre ani. De exemplu, de Revelion și pe 1 ianuarie oamenii trebuie să evite cu orice preț să plângă sau chiar să strănute.
De asemenea, este nepermisă pregătirea și consumarea cărnii de pasăre, deoarece se spune că norocul se va risipi precum pământul scormonit de găină cu ghearele. În plus, pe 1 ianuarie nu se doarme mult, pentru a nu fi somnoros tot anul și nu se mătură.