Life

Cele mai bune filme despre modă. Top 10 filme pe care să le vizionezi dacă ești pasionat de fashion

Top 10 filme despre modă și stil ale tuturor timpurilor. Ce filme să vizionezi dacă cea mai mare pasiune a ta este fashion-ul și istoria modei
22.04.2023 | 21:00
Cele mai bune filme despre moda Top 10 filme pe care sa le vizionezi daca esti pasionat de fashion
Top 10 filme despre modă. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Dacă una dintre slăbiciunile tale este fashion-ul, FANATIK a făcut Top 10 filme despre modă pe care să le vizionezi pe nerăsuflate.

Filme vechi despre modă

Orice fashionistă ar trebui să vadă aceste filme deosebite. Sunt o adevărată lecție de stil și feminitate. Grația și eleganța vremurilor de altădată vor rămâne mereu un etalon al frumuseții.

ADVERTISEMENT

1. Mahogany

Lansat în anul 1975, “Mahogany” este un film care o are în prim plan pe Diana Ross, în rolul lui Tracy Chambers, o femeie cu țeluri înalte. Aceasta ajunge să își vadă visul cu ochii de a deveni creator de modă în Roma. Povestea romantică cu iz dramatic o pune pe Tracy în fața unor alegeri pe care este nevoită să le facă.

2. Breakfast at Tiffany’s

În anul 1961 s-a lansat filmul care avea să influențeze lumea modei. Audrey Hepburn în rol principal, interpretează rolul lui Holly, care duce “the little black dress” la alt nivel. Audrey Hepburn joacă rolul petrecăreței simpatice, de care se îndrăgostește chiar vecinul.

ADVERTISEMENT

3. Prêt-à-Porter

Filmul din 1994, cu Julia Roberts și Sophia Loren a fost filmat la Paris și detaliază moartea dubioasă a președintelui Consiliului Modei, petrecută în timpul unui ambuteiaj. Printre figurile celebre care apar in acest film se numara Jean Paul Gaultier, Christian DeLacroix, Issey Miyake, Naomi Campbell, Linda Evangelista.

4. Funny Face

O imagine a New York-ului și a Parisului glamuros al anilor ‘50. Orice pasionat/ă de fashion ar trebui să urmărească acest film de excepție. “E un muzical care se petrece în lumea modei.

ADVERTISEMENT

Astaire este fotograf, Audrey devine model parizian, pe muzica lui Gershwin, într-o lume în care trebuie să gândești totul în roz. Aproape în paralel o parte dintre vaporoasele veșminte pluteau pe muzica din ‘Moon River’ a lui Mancini”, spunea Irina Margareta Nistor pentru ralix.ro

5. The Women

Se bazează pe viața unor femei singure, divorțate sau căsătorite, dar plictisite. Interesant este faptul că nu este inclusă nicio prezență masculină în scenariu. Un mix între comedie și dramă al anului 1939, foarte interesant de privit, atât prin prisma poveștii dar și a ținutelor din film.

ADVERTISEMENT

Filme moderne despre modă

Trebuia să includem în Top 10 filme despre modă și opere cinematografice mai actuale. Iată lista filmelor lansate după anii 2000.

6. Coco Before Chanel

O producție franceză din anul 2009 care urmărește primii ani din viața celui mai cunoscut creator de modă – Coco Chanel. Povestea protagonistei este urmărită încă de la începuturile obscure până în momentul în care a atins culmile succesului.

7. Confessions of a Shopaholic

Cu Isla Fisher în rol principal, filmul din anul 2009 prezintă o varietate de ținute. Este bazat pe povestea unui jurnalist de modă, care se ascunde în spatele măștii de fată care are o dependență de cumpărături.

8. The Devil Wears Prada

“Diavolul se îmbracă de la Prada”(2006) este probabil unul dintre cele mai fashion filme create vreodată. Cu Meryl Streep și Anne Hathaway în rolurile principale, acest film este o adevărată lecție a bunului gust.

9. Phantom Thread

Povestea fascinantă a lui Reynold Woodcock care stăpânea lumea haute-couture a Londrei anilor ’50. Filmul a fost lansat în anul 2017 și este o încântare. Modă îmbinată cu romantism și un dram de mister.

10. Valentino: The Last Emperor

Un portret realizat în anul 2008, al legendarului designer Valentino Garavani. Show-uri couture de modă, partea creativă, dar și bucăți din viața personală a designerului sunt redate în acest film.

Cât s-a investit în cel mai scump film despre modă

Atunci când vorbim despre ținutele actorilor din filmele despre fashion, e de așteptat ca prețurile să fie exorbitante. Unul dintre filmele pentru care s-au folosit ținute și accesorii în valoare de 1 milion de dolari este “The Devil wears Prada”.

Da, ați citit bine! Un milion de dolari este suma care a fost atribuită vestimentațiilor de designer care au fost purtate în film.

Pentru rolul Mirandei, Meryl Streep a fost nominalizată la premiile Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal şi a câştigat un Glob de Aur, la categoria ”cea mai bună interpretare în rol principal.”

ADVERTISEMENT
Tags: