Life

Cele mai bune trucuri pentru vacanțe ieftine: „100 de lei dus-întors avionul, cazare la 40 de euro pe noapte”

Trucurile geniale care te ajută să mergi în vacanțe ieftine. Vei cheltui mai puțini bani și vei ajunge să vezi toată lumea.
10.01.2024 | 17:43
Cele mai bune trucuri pentru vacante ieftine 100 de lei dusintors avionul cazare la 40 de euro pe noapte
Trucuri utile pentru vacanțe ieftine. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Toată lumea iubește să meargă în vacanță, dar banii îi împiedică pe mulți să facă acest lucru, astfel că au numai una, maxim două călătorii pe an. Însă, există câteva trucuri care îți pot salva bugetul.

Trucurile care te ajută să mergi în vacanță pe bani puțini

Majoritatea românilor pleacă în vacanță numai o dată sau de două ori pe an, dar toată lumea are cunoștințe care par că aproape mereu sunt plecate din țară. Adevărul este, însă, că oamenii aceștia nu sunt neapărat bogați.

ADVERTISEMENT

De fapt, există câteva trucuri care te pot ajuta să ai parte de vacanțe ieftine. Călătorii cu experiență și-au dezvăluit în mediul online secretele pentru a-i ajuta și pe alții să facă la fel.

„Salutare tuturor! Toți avem prietenii ăia sau cel puțin din auzite, știm de oameni care merg în vacanțe prin Europa super ieftin, gen 200-300 de euro (transport + cazare). Eu mereu când caut, chiar dacă găsesc zbor ieftin dus-întors de 300 de lei, pierd la cazare bani.

ADVERTISEMENT

Și depășesc mia de euro pe o săptămână. La agenții, aceeași poveste. Acum vă întreb pe voi: cum se poate? Știți voi ceva ce eu nu știu?”, a întrebat un român pe Reddit.

Metodele geniale care te ajută să salvezi bani

Iar în secțiunea de comentarii, mai multe persoane au fost darnice. De pildă, cineva și-a dezvăluit metoda genială prin care reușește să vadă lumea și să rămână și cu bani în buzunar.

ADVERTISEMENT

„Noi eram prietenii aia, înainte să fim părinți. Mergeam cam într-un city break la 2 luni. Evident zona e cea mai importantă și apoi dacă e în sezon sau nu…De exemplu Italia în martie e perfect pentru că nu-s ațâți turiști, e ieftin și vremea e bună.

Skyscanner pentru zboruri (Sortează după cele mai ieftine destinații în luna în care vrei) și cumperi direct de la companie de pe site. Airbnb/ Booking pentru apartamente (faci un pic de research unde ar fi de stat să fie și ușor de ajuns în zonele turistice și nici prea scump și dai search direct de pe harta cu filtru pus pe un preț maxim).

ADVERTISEMENT

Apartamente pentru că atunci îți poți face un mic dejun ceva acasă, eventual pui un sandwich ceva pachet de prânz (cumperi doar un desert sau snack) și mănânci la restaurant/food market etc de cină”, sunt sfaturile oferite de cineva pentru vacanțe ieftine.

De asemenea, o altă variantă este să-ți cumperi bilet de avion fără bagaj de cală, pentru a nu pierde bani. Mai mulți au spus chiar că este mai ieftin să-ți cumperi câteva articole de bază de la destinație. „Eu mă duc în Italia acum, la sfârșit de ianuarie. 100 de lei dus-întors avionul, cazare la 40 de euro pe noapte. 5 nopți.”. „Logic că prietenii tăi nu merg în sezon cu banii aia și cu bilete cumpărate de pe o zi pe alta. Probabil au deja următorul city break de peste câteva luni planificat”, sunt alte trucuri.

ADVERTISEMENT
Tags: