Life

Cele mai ciudate nume de străzi din București, pe fiecare sector. Unde găsești Strada Lucifer, Intrarea Somnului sau Aleea Prevederii

Cele mai bizare denumiri de străzi din București, din cele șase sectoare. Unde se află Strada Lucifer, Intrarea Somnului sau Aleea Prevederii?
18.04.2024 | 06:53
Cele mai ciudate nume de strazi din Bucuresti pe fiecare sector Unde gasesti Strada Lucifer Intrarea Somnului sau Aleea Prevederii
Străzi cu nume bizare în cele șase sectoare din București. Sursa foto: economica.net
ADVERTISEMENT

Bucureștiul este o capitală cu multe străzi interesante. Unele dintre ele, însă, au denumiri mai puțin obișnuite, care stârnesc mister sau amuzamentul. Unde se află, de exemplu, Strada Lucifer, Intrarea Somnului sau Aleea Prevederii?

Care sunt străzile cu numele cele mai ciudate din Capitală?

Potrivit statisticilor, rețeaua de infrastructură din București este formată din 5340 de străzi, care însumează o lungime totală de 1820 de kilometri și o suprafață totală de aproximativ 20.000 metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Toate cele 5340 de străzi se află în toate cele șase sectoare din Capitală. În general, denumirile lor sunt inspirate din viața reală, din istorie, geografie, medicină sau de la personalități care și-au pus amprenta asupra omenirii sau asupra formării României.

În pofida denumirilor normale, unele sunt chiar neobișnuite și pot provoca râsul celui care le va identifica sau celui care le va pronunța. În Sectorul 1 din București, de exemplu, se găsesc astfel de denumiri: strada Solzilor, strada Modestiei, Intrarea Fulgerului, Bulevardul Oaspeților, strada Grațioasă, strada Frumoasă.

ADVERTISEMENT

În Sectorul 2 din Capitală, străzi intitulate mai bizar sunt cele ca Aleea Cenușeresei, strada Ochișoru, Intrarea Afirmării, Intrarea Viitorului, Intrarea Calității, strada Turiștilor, Intrarea Somnului sau Intrarea Frumușița.

Unde se află strada Turnătorului din București

Mergem mai departe, în Sectorul 3 din București, unde întâlnim strada Turnătorului, strada Țărăcunței, Intrarea Părului, Aleea Prevederii, Intrarea Concursului, strada Zborului, strada Vântului, strada Cornul Caprei sau strada Fetițelor.

ADVERTISEMENT

Cei care locuiesc în Sectorul 4 din București posibil să fie fost luați prin surprindere de-a lungul timpului sau deja să se fi obișnuit cu următoarele străzi: Intrarea Adierii, strada Gospodinelor, Aleea Zânelor, Drumul Binelui, strada Frigului, strada Idilei sau strada Muzelor.

În Sectorul 5 sunt străzi cu denumiri mult mai bizare, precum: strada Lucifer, strada Piticului, Intrarea Stelelor, strada Puișor, strada Dărniciei, strada Sirenelor, strada Științei, Intrarea Luptătorilor Antifasciști, strada Frunte Lată sau Intrarea Trompetului.

ADVERTISEMENT

Ultimul sector al Bucureștiului este 6, care de asemenea nu este ocolit de străzi cu denumiri ce pot părea ciudate pentru cineva care păsește pentru prima oară în Capitală sau în această parte a ei. În Sectorul 6 din București sunt străzi precum strada Basmului, Intrarea Cucuruzului, Bulevardul Geniului, Intrarea Fierbinți sau strada Entuziasmului.

ADVERTISEMENT