Life

Cele mai frumoase plaje din Europa, interzise turiștilor. Motivul uluitor pentru care străinii nu au acces pe ele

Unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa au fost interzise turiștilor străini. Care este motivul? Mulți au ajuns să fie revoltați.
25.08.2023 | 09:32
Cele mai frumoase plaje din Europa interzise turistilor Motivul uluitor pentru care strainii nu au acces pe ele
Cele mai frumoase plaje din Europa, interzise turiștilor. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa au devenit interzise turiștilor. Mulți străini au fost revoltați în momentul în care au ajuns acolo și au realizat că nu se pot bucura de ele.

Cele mai frumoase plaje din Europa, interzise turiștilor

În Spania, 50 de plaje celebre și adorate de străini au fost interzise turiștilor, sau cel puțin așa pare de la depărtare. Cum e posibil așa ceva? Unii au plătit sume imense pentru a se bucura de unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, dar au rămas cu un gust amar.

ADVERTISEMENT

Există un semn pe aceste plaje prin care turiștii sunt sfătuiți să nu se apropie de ele. Care este motivul? Unele dintre indicatoare par să avertizeze asupra meduzelor de pe plajă. Mai sunt și alte semne care spun că turiștii trebuie să se îndepărteze din cauza căderilor de pe faleză sau a apelor uzate.

În alte afișe aflăm că este nevoie de trei ore pentru a ajunge la plaja care se află la doar câțiva metri mai în față. De cealaltă parte, un alt afiș afirmă că o plajă din apropiere este închisă. Care este adevărul?

ADVERTISEMENT

Mirror scrie că aceste avertisment nu ar fi reale. Din contră, ele reprezintă un protest din partea unui grup anti-turism. Practic, pancartele sunt scrise în limba engleză, dar sub ele este scris în catalana locală și este explicată situația.

Cât de periculoase sunt zonele, de fapt

Mai exact, pe afișul cu meduze, în catalană scrie: “Plajă deschisă. Nu pentru meduze și nici pentru străini”. Un alt afiș care atrage atenția asupra posibilității căderilor de pietre spune că nu există nicio alunecare de teren, dar în schimb avertizează asupra supraaglomerării. Panourile neoficiale sunt puse de grupul anti-turism Manacor Caterva.

ADVERTISEMENT

Turiștii străini trebuie însă să rămână vigilenți. Cei care ajung pe unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa trebuie să știe că unele avertismente de pe plajă sunt reale.

Spre exemplu, S’Aigua Blanca, din Ibiza, Spania, a fost numită un pericol pentru public după ce furtunile și valurile puternice au lovit țărmul în această vară. Consiliul Local din Santa Eulària susține că aceste condiții ar putea declanșa alunecări de teren.

ADVERTISEMENT

Ca atare, nu se mai poate avea acces la plajă, iar avertismente de pericol au fost lipite pe barierele care duc în zonă. Totodată, acest lucru va continua să fie interzis pe tot parcursul verii.

În plus, în acest an, aproape de Majorca Daily Bulletin a fost emis un “steag negru” pentru poluare. Steagurile sunt atribuite în funcție de poluare, cum ar fi deversările de substanțe chimice, nevoile animalelor de companie și orice evoluții invazive.

Multe dintre cele care au fost raportate ca având steaguri negre sunt populare printre turiștii străini. Printre acestea se numără A Calzoa din Vigo, care a fost descrisă ca fiind “cea mai proastă plajă pentru câini din Spania”.

ADVERTISEMENT
Tags: