Life

Cele mai frumoase plaje din Grecia și Italia. Sunt considerate adevărate ”perle” și arată fantastic

Dacă vrei o vacanță de vară reușită, ar fi bine să știi care sunt cele mai frumoase plaje din Grecia și Italia. Din fericire, ai de unde alege.
21.06.2023 | 09:58
Cele mai frumoase plaje din Grecia si Italia Sunt considerate adevarate perle si arata fantastic
Cele mai frumoase plaje din Grecia și Italia. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cele mai frumoase plaje din Grecia și Italia sunt extrem de populare. Turiștii străini le cunosc deja, drept urmare, pregătește-te pentru ceva aglomerație dacă vrei să ajungi aici. Oricum ar fi, nu vei regreta deloc întreaga experiență.

Cele mai frumoase plaje din Italia

Grecia și Italia sunt două destinații adorate de români, dar și de turiștii străini în perioada verii. Nu sunt chiar atât de scumpe și de asemenea, oferă priveliști de vis, indiferent de zonele în care alegem să mergem.

ADVERTISEMENT

Dacă vrem însă o vacanță cu plaje frumoase, nisip fin și peisaje pe măsură, atunci trebuie să știm unde să mergem. În general românii aleg Grecia. Aici se poate ajunge rapid cu mașina, spre deosebire de Italia, unde zborul cu avionul durează, iar cu mașina pierzi timp esențial.

Chiar și așa, dacă ai știi ce locuri de vis te așteaptă, poate îți vei schimba planurile de vară. Topul celor mai frumoase plaje din Italia are în frunte plaja Marasusa din Calabria. Este considerată ”perla Calabriei” și i se mai spune și ”coasta zeilor”.

ADVERTISEMENT

Ce poți vedea aici? O mare albastră, intensă, un golf protejat, clădiri superbe, dar și alte priveliști uimitoare. Și plaja Cala di Volpe din Sardinia merită văzută măcar odată. Zona e renumită pentru culoarea intensă a apei.

De asemenea, numeroase filme cu James Bond au fost filmate. Vestea proastă este că în această zonă, prețurile sunt destul de piperate spre deosebire de altele. O altă alegere pentru o vacanță de vis în Italia este plaja Baia delle Zagare din Puglia.

ADVERTISEMENT

Unii spun că e ”un colț de rai”. Apa e cristalină, nisipul e fin și nu ai cum să nu te relaxezi când ajungi acolo. Mergem mai departe la cele mai frumoase plaje din Grecia. Dacă îți faci des vacanța aici, e posibil să fi ajuns deja în una dintre ele.

Cele mai frumoase plaje din Grecia

Topul este început de Golden Beach, cea mai cunoscută plajă din Thassos. Dincolo de plajă, aici există și o lagună înconjurată de munți, dar și un nisip fin. Mulți spun că e ”plaja de aur”, iar dincolo de o bălăceală și un stat la soare, există numeroase spații de distracție.

ADVERTISEMENT

O a doua plajă superbă din Grecia este Tripiti, situată tot în Thassos. Apa are o culoare superbă aici, însă este destul de adâncă. Tocmai din acest motiv, nu este recomandată familiilor care au copii mici. În Thassos mai poți alege și una dintre plajele Aliki, Metalia, Marble, la fel de superbe.

O altă alegere genială este plaja Porto Katsiki din Lefkada. E emblema insulei, iar peisajele te lasă cu gura căscată. Dincolo de apa turcoaz, aici vei avea parte de o experiență cu adevărat plăcută. Din păcate însă, zona este foarte aglomerată, așa că dacă ești în căutarea unei oaze de liniște, gândește-te mai bine.

O alternativă mai este și plaja Lagomandra, care e situată la 15 km de stațiunea Nikiti. Ce o face deosebită e faptul că este formată din două bucăți de nisip și este înconjurată de zone de pini. Astfel, ai umbră, dar și apă limpede și curată.

ADVERTISEMENT
Tags: