Life

Sorin Bontea a dezvăluit cea mai bună rețetă de clătite americane. Trucul care le face foarte pufoase

Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa delicioasă de clătite americane. Care este trucul prin care eviți formarea cocoloașelor.
02.06.2023 | 18:41
Sorin Bontea a dezvaluit cea mai buna reteta de clatite americane Trucul care le face foarte pufoase
Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa delicioasă de clătite americane. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta de clătite americane a lui Sorin Bontea. Bucătarul șef a spus care sunt pașii de preparare astfel încât să iasă delicioase. Trucul care te ajută să eviți formarea cocoloașelor și face desertul foarte pufos.

Rețeta de clătite americane a lui Sorin Bontea

Multă lume evită să gătească acasă clătite americane, deși sunt delicioase, deoarece consideră că se confruntă cu un desert pretențios, însă Sorin Bontea a dezvăluit o rețetă ușoară și rapidă. Preparatul este numai bun pentru micul dejun. 

ADVERTISEMENT

Astfel, vedeta Chefi la cuțite a spus care sunt ingredientele și pașii pe care să-i urmezi dacă vrei să dai gata toată familia cu o porție gustoasă de clătite americane. Totodată, acesta a spus și care este trucul ca acestea să iasă pufoase și să nu se formeze cocoloașe.

Pentru aluat și decor este nevoie, după cum a dezvăluit Sorin Bontea în rețeta de clătite americane publicate pe YouTube de: două ouă, 15 grame de praf de copt, 50 de grame de zahăr, 200 de grame de făină și un praf de sare.

ADVERTISEMENT

Totodată, mai sunt necesare 250 de mililitri de lapte, două pliculețe cu extract de vanilie, 50 de grame de unt topit și fructe de pădure, a spus Sorin Bontea. Doar de aceste ingrediente trebui să dispui pentru a te bucura de o porție generoasă de clătite.

Mod de preparare și trucul dezvăluit de Sorin Bontea

Când ingredientele au fost pregătite, se trece la prepararea propriu zisă a delicioaselor clătite americane ale lui Sorin Bontea. Primul pas este să pui într-un castron ouăle, zahărul și vanilia și să le amesteci foarte bine.

ADVERTISEMENT

După aceea, se pune compoziție untul topit și iar se amestecă. Urmează adăugarea laptelui și încă o tură de amestecat cu telul. Într-un vas separat se pun făină, sarea și praful de copt.

Iar ca să fii sigur că nu se formează cocoloașe, Sorin Bontea a dezvăluit un truc pentru clătitele americane: oul se adaugă treptat peste făină și se amestecă ușor. Când compoziția este gata, nu mai rămâne decât să le gătești.

ADVERTISEMENT

Tapetează o tigaie cu puțin ulei și când se încinge pune prima clătită. „Trebuie gătite un minut pe o parte, 30 de secunde pe cealaltă, la foc mediu, spre mic, să aibă timp să se gătească. Întotdeauna amestec compoziția, înainte să o pun în tigaie. Sirop de arțar puteți pune cât de mult vreți”, a spus Sorin Bontea.

ADVERTISEMENT