Life

Cele mai ieftine city break-uri de primăvară. Găsești bilete de avion și cu 30 de euro

Primăvara este perioada ideală pentru un city-break, pentru o vacanță în care să te bucuri de priveliști rare și vreme frumoasă, la un preț cât mai mic.
25.02.2024 | 13:20
Cele mai ieftine city breakuri de primavara Gasesti bilete de avion si cu 30 de euro
Cele mai ieftine city break-uri de primăvară / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Pentru ca o vacanță să fie cât mai frumoasă sunt nevoie de câteva ingrediente. În primul rând, destinația. Apoi vremea bună și, desigur, un preț cât mai atractiv. Iar pentru un city-break de succes, bugetul nu trebuie să fie foarte mare.

Cele mai ieftine city break-uri de primăvară

Cele mai ieftine city break-uri de primăvară sunt, desigur, cele în care avionul costă cât mai puțin. În plus, dacă cazarea oferă posibilitatea să îți și gătești singur, bugetul alocat scade semnificativ. Iar câteva orașe din Europa par a fi perfecte pentru a fi descoperite primăvara.

ADVERTISEMENT

Printre orașele recomandate se numără Barcelona. Cu o arhitectură inconfundabilă, celebrul stil Gaudi, orașul spaniol oferă o mulțime de atracții turistice. Iar avionul, cu tot cu bagaj, dus întors, este relativ ieftin, companiile de transport aerian având prețuri care încep de la 120 de euro.

Nici Veneția nu este de lepădat. Canalele întortocheate și minunile arhitectonice ale orașului italian trebuie văzute măcar o dată în viață. De asemenea, conform Știrile Pro Tv, Nisa, orașul de pe Riviera Franceză are multe de oferit.

ADVERTISEMENT

Dar dacă aceste orașe sunt celebre în toată lumea pentru potențialul lor turistic, sunt altele care, mai puțin cunoscute, oferă multe lucruri de văzut. De exemplu, capitala Albaniei, Tirana. Un bilet de avion costă în jur de 30 de euro, iar prețurile sunt de-a dreptul rezonabile, atât la cazare, cât și la mâncare.

Bradford, în Marea Britanie, va fi, anul viitor, Capitală Cultural Europeană. Și, spun specialiștii, are foarte multe de oferit turiștilor care se aventurează acolo. Printre acestea se numără un centru de evenimente care este într-o superbă clădire art deco.

ADVERTISEMENT

Destinații perfecte pentru un city-break ieftin

Mai aproape de România, orașul bulgăresc Plovdiv este o destinație ieftină și antrenantă. Cu o vechime de 8.000 de ani, Plovdiv oferă pasionaților de istorie o mulțime de vestigii antice. În plus, peisajele din zonă sunt printre cele mai frumoase din Bulgaria.

Capitala Spaniolă a Gastronomiei din acest an, Ovideo, este o altă propunere care merită să fie luată în seamă. Capitala regiuni Asturias este un orășel cu accepte rustice, foarte liniștit și, desigur, ideal pentru pasionații de gastronomie.

ADVERTISEMENT

Nici Marsilia, orașul port al Franței nu trebuie ignorat ca destinație de city—break. Mai ieftin decât Nisa, Marsilia oferă o mulțime de punte de atracție turistică. În plus, istoria orașului este fascinantă, fiind locul în care au existat colonii antice atât grecești, cât și romane.

Un alt oraș din Spania care merită să fie ales ca destinație de city-break este Valencia. Al treilea oraș ca mărime al țării, Valencia este Capitala Europeană Verde a anului și, pe lângă parcurile superbe, oferă o mulțime de locuri în care să te distrezi fără griji.

Alte capitale europene care merită să fie văzute sunt Riga, în Letonia și Ljubljana în Slovenia. Amândouă pot oferi momente de neuitat turistului curios să descopere orașe care, adesea, sunt ignorate din lista de city-break-uri.

ADVERTISEMENT
Tags: