Life

Cele mai mari 5 greșeli pe care le faci atunci când vrei să slăbești. Soluțiile simple și eficiente de la Cori Grămescu

Cele mai mari 5 greșeli pe care le faci atunci când vrei să slăbești, potrivit lui Cori Grămescu. Cele mai eficiente soluții oferite de specialistă.
26.10.2023 | 10:19
Cele mai mari 5 greseli pe care le faci atunci cand vrei sa slabesti Solutiile simple si eficiente de la Cori Gramescu
Trucuri pentru slăbit oferite de Cori Grămescu. Sursa foto: Facebook, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates, a explicat care sunt cele mai mari 5 greșeli pe care le poți face atunci când vrei să slăbești. Specialista a oferit sfaturi utile pentru cei care vor să ajungă la o formă mai bună.

Cori Grămescu a dezvăluit cele mai mari 5 greșeli pe care le faci atunci când vrei să slăbești

Atunci când vrei să scapi de câteva kilograme în plus, s-ar putea ca procesul să fie unul îndelungat, dacă nu respecți anumiți pași. În general, nu este important doar să ai grijă la alimentație, ci la stilul de viață. Poate fi nevoie să face schimbări drastice ca să ai rezultate.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai mari greșeli atunci când vine vorba despre slăbit este lipsa somnului, după cum a explicat Cori Grămescu. În fiecare noapte, e important să dormi 7 – 8 ore, altfel poți procesa mai greu emoțiile negative.

Consumul de energie pentru orice activitate intelectuală este mult mai mare atunci când nu dormi suficient. Mai mult, senzația de foame crește. În același timp, metabolismul încetinește, așa că e bine să ai orele necesare de somn.

ADVERTISEMENT

Se poate întâmpla, de multe ori, ca oamenii să se consume prea mult din punct de vedere emoțional, mai ales dacă urmează să treacă printr-o situație stresantă. Atunci când ne simțim stresați, s-ar putea să avem tendința de a mânca, deși nu ne este, de fapt, foame.

Amplificarea în mod negativ a unor situații din viața de zi cu zi pot duce la un consum de energie mult mai mare. Astfel, multe persoane mănâncă pentru a face față stresului.

ADVERTISEMENT

Totodată, lipsa unui cerc de suport care să includă oameni cu aceleași preocupări ca ale tale poate fi o greșeală. Ai nevoie de oameni cu un stil de viață sănătos în jurul tău pentru a  te putea motiva.

În schimb, dacă ai în jur multe persoane sedentare, alături de care ieși la masă și nu practici activități sportive, e greu să ai motivația de a scăpa de kilogramele în plus.

ADVERTISEMENT

Organizarea, un aspect important dacă vrei să slăbești

O altă greșeală pe care o poți face atunci când vrei să slăbești este să nu ai un calendar clar și un plan de acțiune coerent, pe care să-l respecți. Chiar dacă îți dorești să slăbești, se poate întâmpla să fie greu să te mobilizezi și să treci la fapte.

În realitate, s-ar putea să nu știi ce să mănânci și ce program să ai pentru a putea slăbi, chiar dacă îți dorești acest lucru. E nevoie de organizare pentru ca acest proces să fie unul sănătos și să aibă rezultate de durată.

Haosul din viața de zi cu zi poate influența în mod negativ procesul de slăbire. Urgențele, emoțiile negative și stresul prea mare nu sunt benefice. Din cauza lor, se poate ajunge la nerespectarea unui program de mese, notează spectacola.ro.

Dacă vrei să slăbești corespunzător, atunci e bine să-ți simplifici activitățile zilnice. Trebuie s-ți eliberezi cât mai mult programul atunci când simți că e prea mult.

ADVERTISEMENT