Sport

Cele mai mari salarii de la rivalele CSM București și Rapid! Cristina Neagu este lider și la acest capitol. Cum arată topul

CSM București și Rapid plătesc printre cele mai mari salarii din handbalul feminin românesc. Lider la acest capitol este Cristina Neagu, care câștigă 20.000 de euro lunar.
30.01.2023 | 15:57
Cele mai mari salarii de la rivalele CSM Bucuresti si Rapid Cristina Neagu este lider si la acest capitol Cum arata topul
Cele mai mari salarii de la rivalele CSM București și Rapid! Cristina Neagu este lider și la acest capitol. Cum arată topul. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM București și Rapid se întâlnesc luni, de la ora 17:30, în Sala Polivalentă în derby-ul din Liga Florilor. Confruntarea se va disputa cu casa închisă, toate cele 5000 de bilete fiind vândute pentru acest meci.

Cele mai mari salarii de la rivalele CSM București și Rapid!

Ambele formații au un sezon european de excepție, însă și la capitolul bugete ocupă locurile fruntașe. CSM București are un buget de 3,8 milioane de euro pe an, în timp ce Rapidul se apropie de 2,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

CSM București este susținută cu peste 3 milioane de euro de Primăria Capitalei, în timp ce “grosul” banilor de la Rapid vine de la Ministerul Transporturilor. Iar cum performanță fără bani nu se poate, salariile plătite de cele două formații sunt printre cele mai mari din Liga Florilor.

Cristina Neagu,  jucătoarea cu cel mai mare salariu! Cum arată topul

Cristina Neagu este cea mai bine plătită handbalistă din România și din lume. Conform noului contract, interul stânga încasează 20.000 de euro lunar. Superstarul este fără egal atât pe terenul de joc, cât și la capitolul salariu.

ADVERTISEMENT

În topul salariilor de la CSM București se află și Grace Zaadi. Franțuzoaica încasează 18.000 de euro lunar la vicecampioana României, podiumul fiind completat de o altă sportivă din Hexagon, Laura Glauser, cu 14.000 de euro.

TOP salarii CSM București:

  1. Cristina Neagu – 20.000 de euro/lună
  2. Grace Zaadi – 18.000 de euro/lună
  3. Laura Glauser – 14.000 de euro/lună
  4. Kalidiatou Niakate – 12.000 de euro/lună
  5. Crina Pintea – 11.000 de euro/lună
ADVERTISEMENT

Rapid nu depăşeşte deocamdată limita de 10.000 de euro la salarii

Rapid plătește salarii ceva mai mici ca CSM București, între cele două formații existând o diferență de buget de peste 1 milion de euro. Ivana Kapitanovic, Orlane Kanor şi Denisa Dedu câştigă câte 8000 de euro, topul fiind completat de Sorina Tîrcă şi Alicia Fraga Fernandez.

TOP salarii Rapid:

  1. Ivana Kapitanovic – 8.000 de euro/lună
  2. Orlane Kanor – 8000 de euro/lună
  3. Denisa Dedu – 8000 de euro/lună
  4. Sorina Tîrcă – 7000 de euro/lună
  5. Alicia Fraga Fernandez – 7000 de euro/lună
ADVERTISEMENT

Adi Vasile câştigă mai bine decât Carlos Viver

Diferenţe există şi la capitolul antrenorilor, Adi Vasile având un salariu mai mare decât omologul său, Carlos Viver. Antrenorul lui CSM Bucureşti încasează 14.000 de euro lunar, în timp ce ibericul de pe banca Rapidului ia 6500 de euro.

CSM Bucureşti are prima şansă la titlu după un tur de campionat aproape perfect. Echipa lui Adi Vasile a făcut un singur egal, chiar împotriva Rapidului. Giuleştencele sunt la şase lungimi distanţă, după ce au pierdut meciurile cu Vâlcea şi Buzău.

  • 20.000 de euro încasează Cristina Neagu
  • 3.800.000 de euro este bugetul celor de la CSM Bucureşti
ADVERTISEMENT