News

Cele mai periculoase orașe din România. Bucureștiul nu e nici măcar în Top 10

Care sunt cele mai periculoase orașe din România și în ce localități se simt oamenii în siguranță, potrivit unui studiu.
07.04.2024 | 15:54
Cele mai periculoase orase din Romania Bucurestiul nu e nici macar in Top 10
Cele mai periculoase orașe din România (Alexandria, Suceava). colaj Fanatik/ foto Colecționarul de orașe/Hepta
ADVERTISEMENT

Un studiu arată care sunt cele mai periculoase orașe din România, dar și în ce zone se simt cel mai în siguranță oamenii. Pe ce loc se clasează Capitala în clasamentul privind nivelul de încredere din acest punct de vedere?

Cele mai periculoase orașe din România

Cercetarea la care au participat aproximativ 100.000 de români a fost desfășurată de Storia. Studiul a fost realizat ținând cont de răspunsurile cetățenilor referitoare la situația din orașele și cartierele unde locuiesc.

ADVERTISEMENT

Potrivit evaluărilor acordate de români, cele mai periculoase orașe din România sunt Alexandria, Suceava și Satu Mare, aceste localități aflându-se în top 3. Ele sunt urmate de Bacău, Călărași, Târgoviște, Vaslui, Piatra Neamţ, Galaţi şi Reşiţa.

Observăm că Bucureștiul nu se află în top 10 al celor mai periculoase orașe din țară. Cercetarea arată și care localitățile unde românii se simt în siguranță. Pe primul loc în acest top se află Oradea.

ADVERTISEMENT

Este urmat de orașe mari precum Brașov, Cluj, Sibiu, Sfântul Gheorghe și Timișoara. Capitala ocupă a 9-a poziție în clasamentul celor mai sigure orașe din România. De asemenea, pe locul 10 se află Ilfov.

Care sunt cele mai sigure cartiere din Capitală

Dacă vorbim de cele mai sigure regiuni, observăm că Transilvania este în top, conform cercetării celor de la Storia. Pe locul doi se află Crișana, pe locul trei se clasează București, iar pe al patrulea este Ilfov.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Maramureș și Moldova sunt cele mai periculoase regiuni. Cei care au participat la cercetarea desfășurată de Storia au făcut și o evaluare a cartierelor din localitățile unde domiciliază.

Bucureștenii consideră că cele mai sigure cartiere sunt Aviației, Tineretului, Titan, dar și Băneasa și Baba Novac. La polul opus se află Ferentari, Bucur Obor, Baicului și Rahova, acestea fiind văzute drept cele mai periculoase zone din Capitală.

ADVERTISEMENT

Studiul a fost realizat ținând cont de anumite criterii de evaluare. Printre acestea se află nivelul de trai al respondenților, accesul la instituții de învățământ și de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător sau starea transportului public.

ADVERTISEMENT
Tags: