Life

Cele mai sărace orașe din România. Mulți sunt nevoiți să le părăsească, salariile abia le ajung să trăiască de pe o zi pe alta

Localitățile românești cu cel mai mic nivel de prosperitate. Oamenii pleacă, traiul fiind dificil de la o lună la alta din cauza veniturilor scăzute.
30.09.2023 | 10:00
Cele mai sarace orase din Romania Multi sunt nevoiti sa le paraseasca salariile abia le ajung sa traiasca de pe o zi pe alta
Localitățile românești cu cel mai mic nivel de prosperitate. Oamenii pleacă, traiul fiind dificil de la o lună la alta din cauza veniturilor scăzute. Sursa foto: businessmagazin.ro
ADVERTISEMENT

Cele mai sărace orașe din România. Mulți sunt nevoiți să le părăsească, salariile abia le ajung să trăiască de pe o zi pe alta. Ultimele studii arată că este vorba de mai multe regiuni, unde oamenii sunt nevoiți să ia măsuri radicale.

Localitățile românești cu cel mai mic nivel de prosperitate. Oamenii pleacă, traiul fiind dificil de la o lună la alta din cauza veniturilor scăzute

O cercetare realizată de GfK în 2020 privind puterea de cumpărare în Europa arată care sunt localitățile românești cu cel mai mic nivel de prosperitate. Oamenii pleacă în alte orașe din țară sau chiar în afara granițelor.

ADVERTISEMENT

Traiul este unul extrem de dificil de la o lună la alta din cauza veniturilor scăzute. Printre regiunile acestea se numără Botoșani, Vaslui, Călărași și Giurgiu. Nici Suceava, Piatra-Neamț, Focșani, Buzău, Slobozia, Alexandria, Slatina și Drobeta-Turnu Severin nu stau bine la acest capitol.

În aceeași ordine de idei, un clasament întocmit de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare scoate la iveală care sunt cele mai sărace localități din România. Prima poziție este ocupată de comuna Necșești din Teleorman.

ADVERTISEMENT

De asemenea, printre locurile unde salariile sunt extrem de mici se mai află comuna Răsuceni din Giurgiu, comunele Coroiești și Deleni din Vaslui, comuna Sălcuța și comuna Seaca de Pădure din județul Dolj.

Pe această listă, care nu este deloc una scurtă, se mai numără următoarele: comuna Schitu din județul Giurgiu, comuna Danicei din Vâlcea, comuna Gogoși din județul Olt și comuna Toporu din județul Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai sărace regiuni din România

Regiunea cu cea mai mare rată a sărăciei din România se află în partea de Nord-Est, arată datele oficiale emise de autorități, potrivit stirileprotv.ro. Și aceasta nu este singura pentru că este urmată de regiunea Sud-Muntenia și cea de Sud-Est.

Vaslui, Botoșani și Călărași sunt cele mai sărace județe, factorii care contribuie la acest aspect fiind diverși. Unul dintre cei mai importanți este nivelul scăzut al educației, dar și migrarea tinerilor și a forței de muncă.

ADVERTISEMENT

Lipsa infrastructurii și a investițiilor este un alt motiv care îi face pe oameni să părăsească locurile natale și să-și îndrepte privirea spre alte regiuni din țară sau din străinătate. Salariile mici nu le pot oferi un standard de viață normal.

ADVERTISEMENT
Tags: