Life

Cele mai scumpe petreceri de Revelion! Recordul e de ordinul milioanelor de euro

Revelionul este marcat, pe toate meridianele, cu petreceri care mai de care opulente. Iar unele dintre ele sunt de-a dreptul impresionante.
30.12.2023 | 16:00
Cele mai scumpe petreceri de Revelion Recordul e de ordinul milioanelor de euro
Cât poate să coste Revelionul în raiul milionarilor, fie el Dubai, New York, Paris sau Londra / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Și în acest an, de Revelion, cei cu dare de mână cheltuiesc oricât pentru a intra în 2024 petrecând ca în filme. Iar petrecerile cele mai scumpe au loc, așa cum era și de așteptat, în marile metropole ale lumii.

Cât costă petrecerea de Revelion 2024 în marile orașe ale lumii

Hotelurile din apropierea Times Square din New York sunt, toate, pline ochi în seara de Revelion. Este și normal, piața este considerată kilometrul 0 al distracției, iar celebra numărătoare inversă de la miezul nopții, un simbol al Noului An. Doar că cei care vor să fie în preajmă trebuie să plătească în consecință.

ADVERTISEMENT

Astfel, suma minimă care trebuie scoasă din buzunar pentru a participa la petrecerile din hotelurile din preajma pieței simbol este în jurul a 12.500 de dolari. Evident, poate crește exponențial, în funcție de pretențiile fiecărui client, spune Observator. Preț cam ca la Mamaia-Sat, oricum.

Revenind, cei cu dare de mână își pot permite și bilete VIP. În prețul – probabil exorbitant al biletului – sunt incluse și serviciile unui majordom. Asta pe lângă locurile de lux de unde pot admira spectacolul din piața Times Square din New York. În plus, așa cum e de așteptat, au și un meniu de fițe, mâncare și băutură la discreție.

ADVERTISEMENT

Nici orașul New Orleans, locul unde s-a născut jazz-ul modern, nu este tocmai ieftin. Acolo, la petrecerile de lux, cel mai ieftin bilet costă, în noaptea de Revelion, 1000 de dolari. Desigur, poate ajunge la sume cu mult, mult mai mari, în fucție de ce își dorește fiecare.

Dubaiul, destinație accesibilă pentru cei cu portofelele pline de Revelion 2024

Dubaiul, orașul zgârie norilor și al hotelurilor parcă desprinse din filmele SF, este una dintre destinațiile favorite pentru Revelion. Prețurile, chiar dacă par mari, sunt relativ acceptabile, având în vedere serviciile pe care le oferă pentru fiecare pachet.

ADVERTISEMENT

Costurile pentru un Revelion în Dubai pornesc de la câteva sute de dolari, dar pot ajunge la sume de ordinul zecilor de mii de euro. O cină la un restaurant din apropierea celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa, de unde se poate admira focul de artificii, pleacă de la 1.200 de dolari.

Tot în Dubai sunt oferte însă și pentru cei care nu se uită la bani când vine vorba de petreceri. Închirierea unui iaht de lux este exorbitantă, iar un bilet la o asemenea petrecere poate depăși chiar și 25.000 de euro. E adevărat, de pe iaht vor avea ocazia să admire, în toată splendoarea lor, focurile de artificii din micuțul emirat arab.

ADVERTISEMENT

Revelionul în Europa, lux la Londra sau Paris

În Europa, Londra, capitala Marii Britanii, se laudă și ea cu petreceri ale căror costuri sunt uriașe. Una dintre acestea este tradiționalul Bal Mascat de la Dorchester. Acolo, un bilet costă minimum 600 de dolari, ajunge la 8.000, iar masca de lux este obligatorie.

Parisul, Orașul Luminilor, propune și el un Revelion 2024 de lux. Chiar la Moulin Rouge, cabaretul simbol din Franța. Doar că doritorii care vor să admire dansurile celebrelor fete de la Moulin Rouge trebuie să scoată din buzunar minimum 1.300 de dolari. O nimica toată, având în vedere frumusețea proerbială a dansatoarelor și show-0urile care garantează o noapte chiar fierbinte.

Totuși, cea mai scumpă petrecere de Revelion din lume – de care se știe, desigur – ar fi cea făcută de Roman Abramovici. Oligarhul rus care deținea Chelsea a organizat, în 2010, un Revelion pentru care a plătit 7,6 milioane de dolari. Doar că a avut invitați pe măsură: George Lucas, regizorul Star Wars, Jon Bon Jovi, iar muzica a fost asigurată de Red Hot Chili Peppers.

ADVERTISEMENT