Life

Cele mai utile trucuri cu oțet și mălai pentru grădină. Așa scapi de buruieni, rapid și simplu

Află care sunt cele mai utile trucuri cu oțet și mălai pentru grădină astfel încât să scapi rapid de buruieni.
10.07.2021 | 16:28
Cele mai utile trucuri cu otet si malai pentru gradina Asa scapi de buruieni rapid si simplu
Cele mai utile trucuri cu oțet și mălai pentru grădină. Așa scapi de buruieni, rapid și simplu. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poți scăpa simplu și rapid de buruienile din grădină cu câteva trucuri utile cu mălai și oțet. Află ce trebuie să faci ca să ai o grădină cât mai curată și fără buruieni nedorite.

Este important să scăpăm de aceste buruieni, mai ales că acestea atrag insectele și dăunătorii. Există numeroase soluții care să te ajute să scapi de aceste plante și poți folosi doar ce ai în casă.

ADVERTISEMENT

Cele mai utile trucuri cu oțet și mălai pentru grădină. Așa scapi de buruieni, rapid și simplu

Buruienile sunt o adevărată problemă în grădină, fiind dăunătoare pentru florile tale. Erbicidele chimice se găsesc pe piață, însă sunt utilizate mai mult pentru plantații. Pentru propria ta grădină poți opta pentru variante mai ieftine și mai naturale.

Nu ai nevoie de erbicidele chimice de pe piață pentru a scăpa de buruienile din grădina ta, ci doar de câteva ingrediente care sunt la îndemâna oricui.

ADVERTISEMENT

Este mult mai bine să utilizezi variante naturale de eliminare a buruienilor pentru grădina ta sau pentru jardinierele de pe balcon.

Mălaiul și oțetul sunt ingrediente pe care sigur le ai în casă și vor da roade în „lupta” cu buruienile nedorite.

ADVERTISEMENT

Având un conținut ridicat de azot, mălaiul funcționează ca îngrășământ. Este bun mai ales pentru peluze, pentru că împiedică apariția buruienilor subterane, potrivit libertatea.ro. Mălaiul trebuie aplicat după ce buruienile au fost îndepărtate.

Oțetul este un bun erbicid natural care ajută la eliminarea buruienilor, mai ales pentru cele tinere, care nu au foarte multe rădăcini. Umple un pulverizator cu oțet și adaugă două linguri de săpun lichid.

ADVERTISEMENT

Agită recipientul și apoi pulverizează soluția obținută pe frunzele de la rădăcina buruienilor. Poți aplica acest truc timp de câteva zile, după care buruienile vor începe să se ofilească.

Dacă ai locuri în care nu vrei să apară buruieni, cum ar fi golurile dintre dale sau crăpăturile dinte cărămizi, e bine să aplici sare în locurile respective. Sarea trebuie înlocuită de fiecare dată când dispare și așa te asiguri că nu apar buruienile.

Apa sărată și clocotită este și ea foarte eficientă pentru îndepărtarea buruienilor. Trebuie să ai grijă și să torni doar pe buruieni, fără să atingi florile sau alte plante, altfel se vor ofili și ele.

ADVERTISEMENT
Tags: