Life

Cele patru alimente care intensifică cearcănele de la ochi. Unele persoane le consumă zilnic, fără să știe efectul pe care îl au

Unele alimente intensifică cearcănele de la ochi. Ele pot avea un impact negativ asupra tenului nostru, deși poate nu multe persoane știu asta.
14.04.2024 | 14:03
Cele patru alimente care intensifica cearcanele de la ochi Unele persoane le consuma zilnic fara sa stie efectul pe care il au
Cele patru alimente care intensifică cearcănele de la ochi. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poate nu știai, dar unele alimente intensifică cearcănele. Nimeni nu își dorește să aibă pungi întunecate sub ochi, însă uneori acestea apar și cu greu mai putem să scăpăm de ele.

Cele patru alimente care intensifică cearcănele de la ochi

Toată lumea își dorește un ten impecabil. Dincolo de factorii externi însă, alimentația joacă și ea un rol esențial. Astfel, este esențial să știm ce să consumăm, astfel încât să avem o piele mai frumoasă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cearcănele de la ochi, acestea pot fi destul de neplăcute. În general, multe persoane cred că sunt rezultatul oboselii. Adevărul este însă că există și alte lucruri care intensifică cearcănele de la ochi.

Spre exemplu, anumite alimente pot fi de vină. Iar o mulțime de persoane poate le au în meniul lor zilnic, dar nu sunt conștiente de riscurile pe care acestea le au asupra tenului, ori asupra organismului.

ADVERTISEMENT

Alimentele bogate în sodiu, spre exemplu, pot fi principalul vinovat. Poate un știai, dar un consum excesiv de sare duce la retenția de apă. Iar mai departe, aceasta poate cauza umflături la nivelul ochiului, cearcănele arătând mult mai pronunțate.

Greșelile pe care multe persoane le fac

Iar aici se încadrează atât mâncărurile procesate, cele de tip fast-food, dar și chipsurile. În general dacă pui sare mai multă în mâncare sunt șanse mari să te trezești cu același efect.

ADVERTISEMENT

Alte alimente care intensifică cearcănele de la ochi sunt cele bogate în zaharuri rafinate. Un consum ridicat de zaharuri încurajează procesul de glicație. Mai departe, acest lucru poate duce la inflamații și afectează și circulația sanguină.

Și cafeaua s-ar putea să aibă un efect nedorit asupra tenului tău. Într-adevăr, cafeina are beneficii asupra organismului. Pe de altă parte, când este consumată în exces, poate să ducă la deshidratare.

ADVERTISEMENT

Iar un corp deshidratat poate fi observat și de la distanță. Aspectul pielii din jurul ochilor poate fi influențat de asemenea în mod negativ. Același lucru se întâmplă și în cazul persoanelor care consumă des alcool. Pentru a diminua într-o oarecare măsură aspectul cearcănelor putem folosi cuburi de gheață reci, ori măști care au la bază colagen.

ADVERTISEMENT