Life

Cele șase gustări pe care le consumă cei mai longevivi oameni din lume. Românii fug de ele, deși sunt delicioase

Care sunt cele 6 aperitive mâncate de cele mai longevive persoane de pe glob. Sunt sănătoase, dar nu sunt pe placul românilor.
19.10.2023 | 17:55
Cele sase gustari pe care le consuma cei mai longevivi oameni din lume Romanii fug de ele desi sunt delicioase
Care sunt cele 6 aperitive mâncate de cele mai longevive persoane de pe glob. Sunt sănătoase, dar nu sunt pe placul românilor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cele șase gustări pe care le consumă cei mai longevivi oameni din lume. Sunt delicioase, dar românii aleg să le evite. Care sunt ronțăielile pe care foarte multe persoane trebuie să le consume pentru o viață lungă și fără probleme medicale.

Care sunt cele 6 aperitive mâncate de cele mai longevive persoane de pe glob. Sunt sănătoase, dar nu sunt pe placul românilor

Care sunt cele 6 aperitive mâncate de cele mai longevive persoane de pe glob. Sunt sănătoase, dar nu sunt tocmai pe placul românilor. The Sun a făcut un top al gustărilor care se găsesc pe rafturile supermarketurilor și în toate micile magazine.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai apreciate ronțăile, care se consumă în special atunci când se vizionează un film bun, constă în fructele proaspete. Acestea pot fi alese în funcție de sezon, toamna aceasta fiind recomandate merele, murele și perele.

De asemenea, nu trebuie să lipsească din bol strugurii, ananasul sau kiwi. Nucile reprezintă altă gustare sănătoasă, ele fiind consumate frecvent de persoanele care trăiesc în Zonele Albastre, unde se trăiește cel mai mult.

ADVERTISEMENT

Sunt mici, au numeroase vitamine și minerale și sunt perfecte atât simple, cât și caramelizate. Din aceeași categorie mai fac parte migdalele, arahidele, nucile braziliene și caju. Totodată, oamenii mai pot consuma semințe și diverse fructe uscate.

Locul 3 este ocupat de năutul prăjit și crocant. Alimentul sănătos și gustos este un alt element de bază al dietelor din Blue Zone, ceea ce este logic să fie văzut ca o gustare importantă, mai ales dacă este făcut într-o tavă de copt, cu câteva linguri de ulei de măsline.

ADVERTISEMENT

Conform cercetătorilor, pe locul 4 se află edamele și alimentele pe bază de soia. Printre acestea se numără: boabele, tofu și miso, acestea fiind alimente de bază în dieta tradițională din Okinawa, Japonia.

Ronțăieli sănătoase pentru o viață lungă

Ronțăielile sănătoase care trebuie consumate pentru o viață lungă sunt numeroase, însă pe locul 5 se încadrează de minune popcornul din porumb. Cerealele se mănâncă la cinematograf, dar și la vizionarea unui film în propria casă.

ADVERTISEMENT

Produsul poate avea diferite arome, de cașcaval sau de caramel. De asemenea, pentru un gust special și diferit față de ce se găsește în comerț în momentul de față se poate folosi puțin turmeric sau drojdie nutritivă.

A șasea gustare, iubită de oamenii care locuiesc în Zonele Albastre, este humusul. Acesta se poate cumpăra din supermarket, dar se poate face extrem de simplu și în propria bucătărie. Puteți adăuga arome precum: usturoiul prăjit, ardeiul roșu, coriandru, lime și chiar avocado.

ADVERTISEMENT