Life

Leguma de doi lei care este mai bogată în fier decât carnea. Cum trebuie gătită ca să fie sănătoasă

Leguma de doi lei cu un conținut mai mare de fier decât carnea. Cum să o prepari, astfel încât să-și păstreze din proprietăți.
08.01.2023 | 11:57
Leguma de doi lei care este mai bogata in fier decat carnea Cum trebuie gatita ca sa fie sanatoasa
Cât ni se recomandă să consumăm din leguma bogată în Fier. Sursa foto: Nestle
ADVERTISEMENT

Fierul este o substanță de care are nevoie corpul uman și care se ia atât din carne, produse lactate, ouă, cât și din legume. Una dintre ele costă în jur de doi lei și ar avea un conținut mai mare de acest mineral, decât carnea.

Leguma care este o adevărată resursă de fier, mai bună decât carnea

Se spune că se consumă o cană din această legumă, cel puțin o dată pe săptămână. Rezultatele vor fi apoi vizibile: mai multă energie, imunitate ridicată, oxigenul din organism va avea valori foarte bune, iar circulația sângelui va fi foarte bună.

ADVERTISEMENT

Se poate obține o gustare extrem de delicioasă și crocantă, dacă pui la cuptor boabe de năut fierte. Acestea se combină cu puțin ulei de măsline și boia.

Totodată, năutul este recomandat și în prepararea salatelor. Boabele fierte, amestecate cu brânză, castraveți, roșii, ceapă, porumb sau orice fel de crudități, sunt pline de vitamine.

ADVERTISEMENT

O cană de năut, esențială pentru organism

Se mai spune și că o cană de năut oferă corpului uman 4, 7 mg fier, mai mult decât jumătate din doza zilnică indicată.

Năutul, care se mai numește și ”fasole Garbanzo” ,se consumă în general în Asia și Africa și este un înlocuitor de carne, pentru persoanele care sunt vegane sau vegetariene.

ADVERTISEMENT

Pe lângă fier, năutul are și conținut de: proteine, fibre, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Indienii adoră această legumă și o consumă zilnic în cantități mari.

”Poti sa cumperi nautul fie la conserva, fie sub forma de boabe uscate. Daca optezi pentru boabele uscate, acestea trebuie mai intai sa fie spalate si apoi lasate la inmuiat in apa cel putin 4 ore inainte de a le gati.

ADVERTISEMENT

Cand sunt fierte in apa, boabele de naut au nevoie de pana la o ora si jumatate ca sa devina moi (timpul de preparare scade daca folosesti o oala sub presiune). Daca nu ai mult timp la dispozitie, poti opta pentru varianta de la conserva.

Poti sa adaugi boabele de naut in orice supa sau in salata sau le poti amesteca cu o serie de condimente pentru a obtine o gustare savuroasa. Exista multe posibilitati prin care poti gati nautul, iar cel mai cunoscut preparat este deliciosul hummus”, potrivit lui Florin Cujbă, antrenor de fitness și expert DOC.

ADVERTISEMENT
Tags: