Ce să pui în sarmale ca să aibă gustul perfect, ca la bunica acasă. Trucul pe care marii bucătari îl folosesc. Află care sunt secretele pe care nu trebuie să le treci cu vederea și pe care este bine să le notezi într-o agendă.
Sarmalele se numără printre preparatele culinare tradiționale care se gătesc în zile de mare sărbătoare și nu numai, doar că puține gospodine știu care este ingredientul care le oferă savoare. Pontul care te trimite cu gândul la copilărie și e folosit de mulți chefi.
Carnea și amestecul de ingrediente sunt foarte importante, doar că un produs de nota 10 este dat de un lichid care poate părea banal la prima vedere. Apa este cea care face diferența între o mâncare proastă și una delicioasă.
Apa joacă un rol decisiv pentru că este absorbită de legume, dar mai ales, de orez. Aceasta ajută orezul să fiarbă repede și să devină pufos când este gata totul. De asemenea, apa se adaugă în oală în funcție de cât de grasă este carnea.
Spre exemplu, o carne cu mai multă grăsime fierbe în aproximativ 150 ml de apă în compoziție, la 100 grame de orez. Dacă se folosește carne mai slabă, cum ar fi cea de curcan, atunci este nevoie de 200 ml de apă la 100 grame de orez.
Un alt sfat pentru a avea cele mai bune sarmale pe masă constă în alegerea frunzelor de varză. Se evită cea care are cotorul și nervura principale groase pentru că se rup foarte repede și împăturirea îți va da mari dureri de cap.
Varza trebuie să aibă neapărat frunzele subțiri. Înainte de a fi folosite se țin în apă rece pentru a scăpa de sarea în exces. Conform restrograf.ro, orezul și ceapa se înăbușesc ușor în apă cu ulei pentru un gust desăvârșit al preparatului culinar.
Mare atenție la cantitatea de orez care se folosește, e de ajuns o ceașcă mică de orez la un kilogram de carne. Un morcov ras în compoziție oferă savoare și cu siguranță, te va trimite cu gândul la copilărie și la bunici.
În cazul în care îți dorește să ai o compoziție mai legată, atunci e bine să adaugi un albuș de ou bătut. Condimentele, cimbrul și boabele de piper negru, nu trebuie să lipsească din rețeta de sarmale, ca la bunica acasă.