Life

Cele trei legume pe care e bine să le mănânci zilnic. Românii le evită, deși sunt unele dintre cele mai sănătoase

Tu știi ce legume e bine să mănânci zilnic? Unele au mai multe vitamine și minerale decât altele, fiind extrem de sănătoase.
02.03.2024 | 17:18
Cele trei legume pe care e bine sa le mananci zilnic Romanii le evita desi sunt unele dintre cele mai sanatoase
Cele trei legume pe care e bine să le mănânci zilnic. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ce legume e bine să mănânci zilnic pentru o mai bună funcționare a organismului? Din fericire, avem de unde alege. Chiar și așa, cele despre care vorbim în continuare sunt în general evitate de români.

Cele trei legume pe care e bine să le mănânci zilnic

Fructele și legumele pot fi considerate daruri de la natură. Le găsim foarte ușor și totodată, le putem cultiva inclusiv în grădina noastră și le putem consuma proaspete din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Și știm prea bine că o alimentație variată și bogată în legume și fructe este cea mai bună alegere. Și totuși ce legume e bine să mănânci zilnic? Specialiștii au întocmit o listă destul de interesantă.

În funcție de beneficiile pe care le aduc organismului, avem top 3 cele mai sănătoase legume pe care e bine să le mănânci zilnic, arată Today. Se pare însă că acestea nu sunt tocmai adorate de români.

ADVERTISEMENT

Pe primul loc este spanacul, o legumă cu frunze verzi care e bogată în antioxidanți. Acești antioxidanți reduc stresul oxidativ, care de altfel e vinovat pentru apariția mai multor probleme cronice. Totodată, spanacul e bogat în nutrienți și ne poate asigura 25% din necesarul zilnic de calciu.

Broccoli, o legumă minune pentru organism

Pe locul doi în topul celor trei legume pe care e bine să le mănânci zilnic avem ceva mai special. Este vorba despre kale, care face parte din aceeași familie cu legume precum broccoli sau conopidă.

ADVERTISEMENT

Câți români aleg însă să consume regulat această legumă? Studiile au demonstrat că un consum regulat de kale ne poate proteja împotriva aterosclerozei. Iar aceasta la rândul ei crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Cea de a treia legumă pe care ar fi bine să o incluzi în dieta ta este broccoli. Cercetătorii spun că toți compușii pe care îi are luptă împotriva cancerului. De asemenea, această legumă conține sulforafan.

ADVERTISEMENT

Acest ingredient ajută la prevenirea mai multor tipuri de cancer. Broccoli conține și vitamina C totodată. Iar acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care ar trebui să consumăm mai des cele trei legume.

Lista mai continuă cu famoșii cartofi dulci, dar și cu morcovi. Totodată, o alegere sănătoasă o reprezintă roșiile. Acestea sunt bogate în antioxidanți și de asemenea, conțin și licopen, care ajută la prevenirea cancerului, spun specialiștii.

ADVERTISEMENT