ADVERTISEMENT
News

Celebra masă de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. Prețul surprinzător de pornire

Autor: Adrian Baciu | 22.09.2020 | 09:04
Celebra masă de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. Prețul surprinzător de pornire
Celebra masă de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. Prețul surprinzător de pornire. Sursa foto: impact.ro

Masa de șah deținută de fostul dictator Nicolae Ceașusescu va fi scoasă la licitație în cadrul unui eveniment care va avea loc pe data de 1 octombrie.

ADVERTISEMENT

Pasionații de șah sau de obiecte cu încărcătură istorică importantă pot achiziționa acest produs în cadrul unei licitații care se va desfășura online.

Piesa de colecție aparținând fostului șef de stat este însoțită de certificatul de provenienţă RAAPPS şi de vânzare în licitațiile organizate la începutul anilor 90 pentru lichidarea recuzitei vilelor prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. Care este prețul de pornire

Celebra masă de șah a lui Nicolae Ceaușescu a fost scoasă la licitație. Cei care vor să intre în posesia obiectului deținut ani buni de fostul lider comunist pot participa la licitația de pe data de 1 octombrie, anunță cei de la Artmark.

Prețul de pornire este unul surprinzător de mic: 350 de euro, iar valoarea estimată este de 500-700 de euro. Masa de șah este una de mari dimensiuni, fiind dotată cu două postamente sculptate și a fost confecționată într-un atelier românesc, din lemn de esențe diverse, se arată într-un comunicat al casei de licitații.

ADVERTISEMENT

Acest obiect era des utilizat de Ceaușescu în special la întâlnirile de lucru. Dictatorul comunist obișnuia să se întreacă în toate felurile, obsedat de victorie, refuzând cu orice preț să piardă vreo partidă sau să lase cârma din mână, precizează organizatorii licitației într-un comunicat de presă.

În ciuda faptului că era un împătimit al șahului, dar și al jocurilor de cărți, fostul șef al statului se enerva foarte tare atunci când era bătut la câte o partidă de șah, însă la șeptic începea să fure, atunci când vedea că nu prea are noroc.

ADVERTISEMENT
masa de șah nicolae ceaușescu
Celebra masă de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. Prețul surprinzător de pornire. Sursa foto: artmark.ro

Ce alte obiecte de colecție se mai pot achiziționa la licitație

Masa de șah a lui Ceaușescu se numără între cele aproximativ 300 de obiecte decorative de colecţie care vor fi scoate la vânzare în Licitaţia de design de interior din 1 octombrie.

Printre acestea se mai află garnituri pentru salon, colecţii de sticle Galle, Daum Nancy ori Murano, paravane Rococo sau pictate pe piele de Cordoba, lămpi Mid Century Modern, ceasuri Ormolu de şemineu sau vase din materiale rare. Până pe 1 octombrie piesele de colecţie pot fi vizitate gratuit la Palatul Cesianu-Racoviţă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!