News

Centrul Bucureștiului nu va fi pietonal în acest weekend. De ce nu poate avea loc proiectul “Străzi deschise”

Centrul Bucureștiului nu va fi pietonal în acest weekend. FANATIK vă spune de ce nu poate avea loc proiectul "Străzi deschise."
10.06.2021 | 20:25
Centrul Bucurestiului nu va fi pietonal in acest weekend De ce nu poate avea loc proiectul Strazi deschise
ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei a anunțat că în acest sfârșit de săptămână nu va avea loc proiectul străzi deschise. Mașinile vor avea acces în centrul orașului.

Motivul este reprezentat de disputarea primului meci din cadrul Campionatului European de Fotbal – UEFA 2020. În schimb, evenimentul sportiv aduce și restricții pentru șoferi.

ADVERTISEMENT

Centrul Bucureștiului nu va fi pietonal în acest weekend. De ce nu poate avea loc proiectul “Străzi deschise”

Primul meci din cadrul Campionatului European de Fotbal – UEFA 2020 va avea loc la data de 13 iunie, duminică.

„Având în vedere faptul că acest eveniment implică o serie de restricţii rutiere pe mai multe străzi şi bulevarde, inclusiv în zona centrală şi pentru a nu bloca accesul echipelor participante şi al turiştilor la hotelurile unde sunt cazaţi, proiectul «Străzi deschise» nu poate fi implementat în week-end-ul 12-13 Iunie. Proiectul va fi reluat de week-end -ul viitor, 19-20 iunie,” a anunțat pe Facebook primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Începând cu data de 22 mai, partea centrală a Bucureștiului, între şoseaua Kiseleff şi intersecţia Căii Victoriei cu râul Dâmboviţa, a devenit zonă pietonală.  Acest lucru are loc la fiecare final de săptămână.

În total, șapte zone din centrul orașului devin pietonale la fiecare sfârșit de săptămână. Proiectul de va derula până la data de 17 octombrie.

ADVERTISEMENT

Inițiativa aparține proiectului „Străzi deschise”. Acesta a fost descris de primarul general al Capitalei ca fiind un demers „pentru aer curat, pentru mişcare şi sănătate, dar şi o ocazie pentru bucureşteni şi pentru turişti să descopere sau să redescopere farmecul oraşului, al vechilor clădiri şi monumente bucureştene.”

Restricții pentru șoferii bucureșteni

Meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal – UEFA 2020 vine și cu vești mai puțin bune pentru soferii din Capitală. „Pentru respectarea măsurilor de siguranță, a fost necesară instituirea mai multor restricții de parcare în zona Arenei Naționale, în zilele în care au loc evenimentele sportive, precum și în zilele premergătoare acestora,” a anunțat Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Astfel, în perioadele 12 iunie – 14 iunie, 16 iunie – 18 iunie, 20 iunie – 22 iunie și 27 iunie – 29 iunie, în intervalul orar 7:00-7:00, se interzice staționarea, parcarea și accesul autovehiculelor în următoarele zone și străzi, care fac parte din perimetrul de siguranță:
– Trotuarul din Bulevardul Basarabia, în sensul de mers dinspre Bulevardul Chisinău, înspre Bulevardul Mihai Bravu
– Bulevardul Basarabia, Bulevardul Pierre de Coubertin
– Strada Maior Coravu, Strada Șerbănică Vasile
– Strada Tony Bulandra (inclusiv sens giratoriu între străzile Maior Coravu și Tony Bulandra)
– Strada Vatra Luminoasă.

Oamenii care aveau locuri de parcare plătite în unele din resectivele zonele vor beneficia pe altele asigurate de autorități. „Rezidenții cu locuri de parcare plătite pe str. Maior Coravu vor fi înștiințați de către ADP Sector 2 în legătură cu asigurarea de locuri de parcare alternative, gratuite, în zilele menționate mai sus, în parcarea Mega Mall, nivelul 2B”.

„Având în vedere cerințele de siguranță impuse de organizarea evenimentului sportiv, mașinile care nu vor elibera zonele menționate vor fi ridicate si relocate în parcarea situată în rondul Pieței Alba Iulia”, au mai transmis reprezentanții Primăriei..

ADVERTISEMENT