Life

Cercetătorii au descoperit diferența ideală de vârstă într-o relație. Șansele de despărțire sunt mult mai mici

Care este diferența ideală de vârstă într-o relație de iubire, potrivit cercetătorilor? Șansele de despărțire ar fi minime dacă se respectă.
08.11.2022 | 17:37
Cercetatorii au descoperit diferenta ideala de varsta intro relatie Sansele de despartire sunt mult mai mici
Ce diferență de vârstă ar trebui să fie într-o relație. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Diferența ideală de vârstă într-o relație a fost descoperită de cercetători. Ce decalaj ar trebui să fie între tine și viitorul partener?

Diferența de vârstă într-o relație, descoperită de cercetători

Mulți oameni spun că vârsta nu este importantă în relația cu persoana iubită. Cu toate acestea, societatea consideră că nu este bine să existe o diferență de vârstă prea mare între două persoane.

ADVERTISEMENT

Se pare că oamenii de știință au descoperit care este vârsta perfectă într-o relație.

Potrivit cercetărilor, există o regulă de jumătate din vârsta ta plus șapte ani care ar trebui să determine vârsta minimă acceptabilă pentru viitorul partener.

De exemplu, dacă ai 30 de ani, ar fi acceptabil să te vezi cu cineva de 22 de ani, în timp ce o persoană de 21 de ani este considerată prea tânără pentru a avea o relație cu tine.

ADVERTISEMENT

Pe baza acestei teorii, diferențele de vârstă devin mai acceptabile pe măsură ce îmbătrânim, așa că s-ar putea să nu fie una corectă.

Conform acestei ecuații, o persoană de 60 de ani s-ar putea întâlni cu una de 38, deși diferența dintre cele două este de 22 de ani. Diferența de 8 ani dintre o persoană de 28 de ani și alta de 20 nu este acceptabilă, dacă este să ne luăm după ecuația respectivă.

ADVERTISEMENT

Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones s-au căsătorit pentru prima dată în 2000. El avea atunci 55 de ani, iar ea 30. Diferența de 25 de ani dintre ei nu era acceptabilă atunci, însă acum da, când actorul are 77 de ani, iar soția sa 52, potrivit acestei reguli.

Diferențele mari de vârstă, șanse aproape sigure de despărțire

Universitatea Emory a realizat un studiu la care au participat 3.000 de persoane. În urma studiului s-a ajuns la concluzia că riscul de despărțire crește pe măsură ce diferența de vârstă este mai mare, potrivit Bright Side.

ADVERTISEMENT

Un cuplu cu o diferență de 5 ani are cu 18% șanse mai mari de a se despărți decât partenerii care au aceeași vârstă. De altfel, șansele de despărțire cresc cu 39% atunci când diferența este de 10 ani.

Dacă decalajul dintre parteneri este de 20 de ani, șansele de despărțire sunt cu 95% mai mari.

Aceste afirmații pot fi susținute de despărțiri recente în showbiz-ul de peste hotare. Madonna și iubitul ei mai tânăr cu 35 de ani s-au despărțit și ei în această primăvară, după patru ani împreună.

Leonardo DiCaprio (47 de ani) s-a întâlnit cu multe femei mult mai tinere și a avut relații eșuate cu acestea. Actorul s-a despărțit de Camila Morrone toamna aceasta, ea fiind cu 22 de ani mai tânără decât el.

Nu este obligatoriu ca teoria să fie valabilă la toate cuplurile unde există decalaje mari de vârstă.

Potrivit cercetătorilor, soluția pentru o relație de durată este reducerea la minimum a diferenței de vârstă.

Diferența de un an este ideală pentru ca o relație să dureze cât mai mult. Cuplurile cu acest decalaj au probabilitatea de numai 3% de a se despărți.

Teoria ar putea fi una corectă și există cupluri care o pot demonstra. De exemplu, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este căsătorit de 10 ani cu soția sa. Antreprenorul e născut în 1984, iar partenera sa în 1985.

ADVERTISEMENT
Tags: