News

Cererea de eliberare a lui Vlad Pascu a fost judecată vineri. Ce au decis magistraţii în cazul autorului accidentului de la 2 Mai

Vlad Pascu a ajuns din nou în fața judecătorilor. Magistrații din Mangalia au dat o nouă decizie privind cererea acestuia de mutare în arest la domiciliu.
09.02.2024 | 17:55
Cererea de eliberare a lui Vlad Pascu a fost judecata vineri Ce au decis magistratii in cazul autorului accidentului de la 2 Mai
Vlad Pascu rămâne în arest, judecătorii nu l-au lăsat să meargă în arest la domiciliu. Sursa foto: Inquam Photos / George Calin & Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Cererea formulată de Vlad Pascu, autorul accidentului din 2 Mai, privind schimbarea arestului preventiv în arest la domiciliu a fost respinsă de Judecătoria Mangalia. Cu toate acestea, hotărârea judecătorilor nu este definitivă.

Solicitarea lui Vlad Pascu pentru arest la domiciliu respinsă de instanță

În cadrul şedinţei de vineri, 9 februarie, Judecătoria Mangalia a analizat cererea lui Vlad Pascu de modificare a măsurii arestului preventiv, iar instanţa a hotărât să respingă solicitarea inculpatului Matei Vlad Pascu de a schimba măsura preventivă, motivând că aceasta este neîntemeiată conform prevederilor legale.

ADVERTISEMENT

Mai mult, magistraţii au stabilit că arestul preventiv al inculpatului este legal şi temeinic, în conformitate cu dispoziţiile Codului de Procedură Penală, menţinând astfel această măsură.

Este important de menţionat că această hotărâre nu este finală şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de apărătorii lui Vlad Pascu, iar judecătorii vor fi nevoiți să se întrunească din nou pentru o decizie.

ADVERTISEMENT

Încercări eșuate ale avocaților lui Pascu pentru obținerea arestului la domiciliu

Judecătorii au mai analizat și luna trecută cererea avocaților autorului accidentului de la 2 Mai. Aceștia s-au luptat în instanță pentru ca autoritățile să-l plaseze în arest la domiciliu pe Pascu Jr., schimbând măsura arestului preventiv, însă magistrații au decis să respingă cererile formulate de aceștia.

Cum a ucis Vlad Pascu doi tineri într-un accident

Pe data de 19 august 2023, Vlad Pascu conducea un autoturism pe DN 39, când, în apropierea localităţii 2 Mai, a intrat în coliziune cu un grup de pietoni. Accidentul s-a soldat cu decesul a doi tineri şi rănirea altor trei persoane.

ADVERTISEMENT

Ulterior, imediat după accident, Vlad Pascu a părăsit locul faptei, fiind mai apoi identificat şi reţinut de poliţişti în Vama Veche. Investigaţiile au scos la iveală faptul că şoferul se afla sub influenţa unor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna septembrie anului trecut, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă. Printre acestea, procurorii au mai inclus și acuzațiile de părăsire a locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Dosarul a fost trimis pentru un verdict final la Judecătoria Mangalia.

ADVERTISEMENT

Familia Pascu, „de mână” la DNA

Într-un alt dosar, Vlad Pascu, împreună cu părinţii săi, este acuzat de procurorii DIICOT de trafic de droguri, determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar se află pe mâna judecătrilor de la Tribunalul Bucureşti.

ADVERTISEMENT