News

Cererea lui Viorel Hrebenciuc de eliberare condiţionată a fost respinsă. Decizia nu este definitivă

Judecătoria Sectorului 4 a respins, miercuri, cererea de eliberare condiționată a lui Viorel Hrebenciuc. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.
04.05.2022 | 17:52
Cererea lui Viorel Hrebenciuc de eliberare conditionata a fost respinsa Decizia nu este definitiva
Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberare condiționată a lui Viorel Hrebenciuc. Sursa foto: Facebook Ovidiu Oanță
ADVERTISEMENT

Viorel Hrebenciuc va sta în continuare după gratii. Judecătoria Sectorului 4 i-a respins, miercuri, cererea de eliberare condiționată. Decizia nu este definitivă.

Când va putea face Viorel Hrebenciuc o nouă cerere de eliberare condiționată

Fostul lider PSD, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul Giga TV, deja a contestat hotărârea instanței. El va putea înainta o nouă solicitare pentru eliberare condiționată la finalul lui august.

ADVERTISEMENT

”În baza art. 587 alin. 2 C.proc.pen., respinge propunerea privind pe petentul condamnat HREBENCIUC VIOREL, ca neîntemeiată. Fixează termen de reiterare a cererii la data de 29.08.2022.

În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Onorariul parţial al apărătorului din oficiu – delegaţie pentru asistenţă judiciară obligatorie seria EP 97943/19.04.2022 – av. Matei P. Cornel-Nelu, în cuantum de 200 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei.

ADVERTISEMENT

Măsura dispusă se comunică administraţiei locului de deţinere. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, au justificat decizia judecătorii, scrie News.ro

De ce a fost condamnat Viorel Hrebenciuc la închisoare

Reamintim că Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, în data de 14 septembrie 2021 de către Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul care are legătură cu acordarea licenței pentru Giga TV.

ADVERTISEMENT

În același dosar mai sunt condamnați și edilul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, fostă șefa a CNA Laura Georgescu și Narcisa Iorga, fost membru al CNA.  În cazul tuturor inculpaților, sentinţa finală a venit abia după şase ani de la înaintarea dosarului.

Concret, în iulie 2015, DNA i-a trimis în judecată pe Viorel Hrebenciuc, Laura Georgescu, Gheorghe Ştefan şi Narcisa Iorga sub acuzația de fapte de corupție.

ADVERTISEMENT

Viorel Hrebenciuc este acuzat, mai exact, că s-a folosit de funcția sa pentru a obține pentru sine sau pentru o altă persoană bunuri și foloase necuvenite. Laura Georgescu, în schimb, este vizată de abuz în serviciu și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Gheorghe Ştefan, cel care controla postul Giga TV,  este inculpat, împreună cu Narcisa Iorga, pentru că și-au folosit influența pentru a obține pentru ei sau pentru alte persoane bani și alte bunuri ce nu li se cuvin.

ADVERTISEMENT
Tags: