Fotbal intern

CFR Cluj – Academica Clinceni 3-1 în Liga 1. Start perfect în 2021 pentru campioana României

14.01.2021 | 21:56
CFR Cluj  Academica Clinceni 31 in Liga 1 Start perfect in 2021 pentru campioana Romaniei
ADVERTISEMENT

CFR Cluj – Academica Clinceni 3-1. Campioana en-titre a început perfect returul. A câștigat împotriva revelației acestui sezon și a urcat pe locul 2 în Liga 1, cu 34 de puncte, la egalitate cu FCSB. Liderul are un golaveraj superior, dar și un meci mai puțin disputat. Edward Iordănescu e neînvins în calitate de antrenor al ardelenilor. De cealaltă parte, echipa lui Ilie Poenaru e pe locul 5, cu 25 de puncte, patru deasupra Chindiei Târgoviște. 

CFR Cluj – Academica Clinceni 3-1 (Costache 15, Deac 52, Debeljuh 90+1 / Chandarov 84) – VEZI AICI TOATE FAZELE VIDEO

Min. 90+1 – GOOOL!!! Debeljuh anulează orice speranță a Clinceniului. Fostul golgheter al lui Hermannstadt marchează pentru 3-1 și meciul este ca și jucat.

ADVERTISEMENT

Min. 84 – GOOOL!!! Chandarov reduce din handicap și echipa lui Poenaru începe să spere la egalare.

Min. 52 – GOOOL!!! Deac face 2-0 cu un șut care nu îi dă nicio șansă lui Vâlceanu. Veteranul gazdelor a ajuns la cota 5 în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Min. 21 – Șansă bună de egalare pentru ilfoveni, dar Tănase, aflat în poziție ideală, lovește prost mingea, care se duce în aut de poartă.

Min. 15 – GOOOL!!! Valentin Costache deschide scorul cu un șut care plasează mingea în colțul lung al porții lui Vâlceanu.

ADVERTISEMENT

Min. 12 – Ocazie de gol și pentru CFR! Deac trage din zona punctului de la 11 metri, dar Vâlceanu respinge cu piciorul.

Min. 9 – Ocazie de gol a Clinceniului! Bălgrădean are însă un reflex foarte bun în fața lui Casini.

ADVERTISEMENT

Min. 4 – Cristi Tănase vede cartonașul galben după un atac periculos asupra lui Pereira.

Echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic (Manea 83), Ciobotariu, Burcă, Camora – Deac (itu 83), Djokovic, Păun – Pereira (Chipciu 77), Vojtus (Soares 65), Costache (Debeljuh 76)
Rezerve: Sandomierski, Manea, Ben Youssef, Hoban, Soares, Itu, Chipciu, Carnat, Debeljuh

Academica Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Jutric, Patriche, Dobrescu – Cascini, Cebotaru (Chandarob 59) – Cordea (Andronic 59), Dumitriu (Ventura 71), Tănase (Pîrvulescu 79) – Morar (Chunchukov 6)
Rezerve: Ureche, Achim, Gardoș, Chandarov, Chunchukov, Pîrvulescu, Ventura, Boiciuc, Andronic


De la venirea pe bancă a lui Edi Iordănescu, CFR Cluj a cunoscut un singur eşec, la Berna, în meciul decisiv pentru calificarea în 16-imile de finală ale Europa League, în faţa lui Young Boys, dar şi acela nu datorat superiorităţii adversarului, ci unul penalty acordat gratuit elveţienilor.

În campionat, Clujul a reintrat în lupta pentru titlu după ce a stopat seria de şapte victorii consecutive pentru FCSB, a bătut la pas pe Dinamo la Bucureşti şi a făcut egal acasă cu Craiova. Este clar că prezenţa în play-off a clujenilor nu poate fi pusă sub semnul îndoielii, dar rămâne de văzut cum va arăta echipa în retur.

ora 20:00 CFR Cluj – Academica Clinceni

Echipele probabile

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Ciobotariu, Burcă, Camora – Deac, Soares, Djokovic – Chipciu, Debeljuh, Costache. Antrenor: Edi Iordănescu
  • Academica Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Jutric, Gardoș, Dobrescu – Achim, Cebotaru, Cascini, Andronic – Morar, Rusescu. Antrenor: Ilie Poenaru

CFR Cluj – Academica Clinceni Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida CFR Cluj – Academica Clinceni se joacă joi, 14 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Doctor Constantin Rădulescu” din Gruia şi este televizată în direct de canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Mai puteţi viziona meciul şi în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

În tur, CFR Cluj s-a impus la limită în faţa celor de la Academica Clinceni, scor 2-1, graţie golurilor marcate de Costache şi Petrila. Între timp, mijlocaşul ofensiv de 20 de ani a ajuns la Sepsi Sfântu Gheorghe, unde a fost împrumutat de campioana României.

Clujenii sunt cu ochii pe trei jucători de la Dinamo

O posibilă despărţire ar putea fi şi de atacantul francez Billel Omrani, pentru care CFR ar vrea 500.000 de euro. Există însă şi obiective pentru Edi Iordănescu, foarte atent la trei dintre jucătorii lui Dinamo: Paul Anton, Diego Fabbrini şi Juan Camara. Toţi i se par interesanţi tehnicianului clujean.

Academica Clinceni are mari şanse să îl înregimenteze în aceste zile pe Adi Popa, care a stat doar câteva luni la Voluntari. Ar reface astfel o parte din efectivul Stelei de acum câţiva ani, alături de Florin Gardoş, Cristi Tănase şi Raul Rusescu. Antrenorul Ilie Poenaru a reuşit să creeze o fantastică coeziune a grupului la Clinceni, făcând o echipă foarte bine organizată şi disciplinată tactic.

Victorii pe linie pentru CFR în meciurile directe

Toate cele trei întâlniri directe, dintre care două la Clinceni, au fost câştigate de campionii ultimelor trei sezoane în România. La Cluj a fost un singur meci, lejer adjudecat de gazde, sezonul trecut, cu 3-0, dar atunci ilfovenii, la primul lor sezon în prima ligă, au luptat tot timpul pentru supravieţuire.

Cota la victorie pentru CFR Cluj a scăzut simţitor în ultimele zile, de la 1,65 la 1,40, semn că bookmakerii sunt convinşi că echipa lui Edi Iordănescu se va impune. Clinceni, care să nu uităm că s-a impus la Craiova, are o cotă de 8,50, iar un gol al lor este cu mult peste cota victoriei ardelene, adică 1,90.

ADVERTISEMENT