Sport

CFR Cluj – Borac Banja Luka 3-1 în preliminariile Ligii Campionilor. Start lansat pentru Marius Șumudică. Video

CFR Cluj a început aventura europeană cu o victorie. Campioana României s-a impus în turul I preliminar al Ligii Campionilor, scor 3-1, în fața celor de la Borac Banja Luka, campioana Bosniei.
06.07.2021 | 21:51
CFR Cluj  Borac Banja Luka 31 in preliminariile Ligii Campionilor Start lansat pentru Marius Sumudica Video
ADVERTISEMENT
06-07-2021
16:58

CFR Cluj câștigă cu Borac Banja Luka, la primul meci oficial al lui Marius Șumudică

CFR Cluj – Borac Banja Luka 3-1 (Omrani 11, Deac 29, Sigurjonsson 60 / Zilijkic 45+2) – VEZI VIDEO

FINAL DE MECI! CFR Cluj câștigă cu 3-1 și e favorită la calificarea în turul II preliminar al Ligii Campionilor. Returul se va juca în Bosnia, marți, 13 iulie.

Min. 88 – Ocazie colosală a oaspeților! Vranjes ratează golul de 3-2! Scăpat singur cu Arlauskis, atacantul lovește mingea prost.

Min. 60 – GOOOL CFR Cluj!!! Sigurjonsson marchează primul gol în cupele europene pentru ardeleni! Islandezul șutează violent în colțul lung, deși se afla într-o poziție complicată.

Min. 46 – A început actul secund!

Min. 45+2 – GOOOL Borac Banka Luja!!! Contrar cursului jocului, campioana Bosniei reduce din handicap. A înscris Almedin Ziljkic.

Min. 40 – Ocazie imensă de 3-0! Costache trimite spre poarta goală, dar Coric respinge in extremis.

Min. 29 – GOOOL CFR Cluj!!! Ciprian Deac își ia revanșa după penaltyul ratat. Decarul campioanei finalizează pasa aceluiași Omrani.

Min. 11 – GOOOL CFR Cluj!!! Deac trimite în bară de la punctul cu var, dar Omrani trimite mingea în poartă.

Min. 10 – PENALTY CFR Cluj!!! Omrani e fotbalistul care obține lovitura de pedeapsă.

Min. 1 – A început meciul din Gruia!

06-07-2021
16:48

Căldura mare în Gruia

Fanii lui CFR Cluj au luat cu asalt stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, la primul meci oficial cu Marius Șumudică pe bancă. La ora 19:40, cu douăzeci de minute înainte de startul partidei, termometrul arată 28 de grade Celsius, o vreme caldă pentru fotbal.

06-07-2021
15:48

Echipele de start la CFR Cluj

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Bouhenna, Cestor, Camora – Sigurjonsson, J. Rodriguez – Costache, C. Deac, A. Păun – Omrani; Rezerve: Cristiano, Hindrich – Cr. Manea, Graovac, Chipciu, Ciobotariu, Latovlevici, Tahiri, Debeljuh, Petrila, Hoban, Itu; Antrenor: Marius Șumudică

Borac Banja Luka: Lakic – Coric, Milokevic, Cosic, Subic – Vojnovic, Meleg – Zakaric, Vranej, Ziljkic – Moraitis; Cetkovic – Begic, Bosancic, Cavic, Dujakovic, Kujundzic, Kulasin, Molls, Tahric, Vusurovic, Zivkovic; Antrenor: Marko Maksimovic

 

Meciul CFR Cluj – Borac Banja Luka are loc marţi, 6 iulie, cu începere de la ora 20:00, în manşa tur a turului 1 preliminar al Champions League. Este partida care marchează debutul într-un meci oficial pe banca ardelenilor a lui Marius Şumudică, venit în această vară după plecarea lui Edi Iordănescu.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – Borac Banja Luka

Confruntarea CFR Cluj – Borac Banja Luka se dispută marţi, 6 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul “Dr. Constantin Răduelscu” dimn cartierul Gruia, locul unde clujenii au obţinut atâtea rezultate remarcabile în cupele europene. Manşa retur este programată peste o săptămână în Bosnia.

ADVERTISEMENT

Se va permite accesul spectatorilor care vor putea intra făcând dovada testului negativ valabil 72 de ore sau a schemei de vaccinare complete. Va fi primul meci la care publicul clujean va avea acces în cupele europene după mai bine de un an şi jumătate de la izbucnirea pandemiei.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – Borac Banja Luka

Partida CFR Cluj – Borac Banja Luka se joacă marţi, 6 iulie, de la ora 20:00, pe terenul campioanei României şi este transmisă în direct de posturile Digi Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vremea la Cluj se anunţă a fi călduroasă, cu uşoare şanse de ploaie slabă şi temperatură în jur de 24-25 grade la ora meciului. Jocul va fi condus de o brigadă din Ţările de Jos, avându-l la centru pe Joachem Kamphuis, la al doilea lui meci în cupele europene, după ce a mai condus sezonul trecut o partidă din preliminariile Europa League, Laci – Hapoel Beer Sheva. Aşadar este debutul centralului de 35 de ani din Groningen într-un meci din Champions League. A mai făcut parte din arbitrii video la partida Villarreal – Dinamo Kiev din Europa League, devenind arbitru FIFA abia în 2020.

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea CFR Cluj – Borac Banja Luka

CFR Cluj a renunţat în această vară la mai mulţi jucători, unii dintre ei chiar piese importante ani de zile, cum a fost fundaşul brazilian Vinicius. Au venit multe nume noi, dar e clar că Marius Şumudică încă nu e mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie.

ADVERTISEMENT

La meciul de debut pe banca ardelenilor nu are probleme de efectiv cauzate de accidentări, însă este foarte preocupat de îmbunătăţirea atacului,, pentru că a rămas doar în doi oameni, Debeljuh şi Omrani, nici unul dintre ei nefiind un golgeter pur sânge. A renunţat recent şi la venezueleanul Mario Rondon, plecat la Radomiak în Polonia, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Marius Şumudică e încrezător că poate face performanţă

Marius Şumudică a fost o alegere oarecum surprinzătoare. Dat la un moment dat ca sigur pe banca FCSB el a declinat propunerea lui Gigi Becali şi la presiunea făcută de fanii Rapidului, care deja îl considerau un trădător şi oferta Clujului a venit ca o mănuşă.

ADVERTISEMENT

Şumi a declarat de la bun început că ştie la ce s-a înhămat, faptul că a venit la echipa care a câştigat titlul în ultimii patru ani în România, ceea ce îl obligă să ţină ştacheta sus. Şi-ar fi dorit să poată colabora cu măcar doi-trei dintre foştii săi elevi de la Astra, dar Alibec e în Turcia, Budescu a oscilat prea mult şi în cele din urmă de la giurgiuveni a venit doar fundaşul central Daniel Graovac.

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – Borac Banja Luka

Rezultatele destul de bune obţinute de clujeni în cupele europene au determinat casele de pariuri să acorde doar cotă modică la victorie campioanei României, între 1,25-1,30, în timp ce bosniacii dacă ar da lovitura ar avea cotă 14,00 şi 5,50 la egal. Şi un gol marcat de Borac are cotă astronomică, 2,30.

CFR Cluj a avut un stagiu de pregătire în Austria, unde a jucat mai multe meciuri amicale. A învins pe Dinamo Moscova cu 1-0, a remizat cu Ujpest şi cu Ludogoreţ şi a pierdut cu Puskas Akatemia. Au fost meciuri cu foarte puţine goluri, semn că apărarea ar fi destul de bună dar atacul nu e încă la nivelul dorit sau poate e prea subţire valoric şi numeric.

ADVERTISEMENT