Fotbal intern

CFR Cluj, cu ochii pe FCSB – Sepsi! Împrumutaţii Petrila şi Golofca strălucesc la Sfântu Gheorghe

21.12.2020 | 12:12
CFR Cluj cu ochii pe FCSB  Sepsi Imprumutatii Petrila si Golofca stralucesc la Sfantu Gheorghe
ADVERTISEMENT

Cătălin Golofca și Claudiu Petrila sunt printre principalele argumente care le-au permis covăsnenilor de la Sepsi să ajungă în zona play-off-ului. Cei doi sunt împrumutați de la CFR Cluj.

Trecut și pe la FCSB, Cătălin Golofca a marcat pentru Sepsi în victoria cu 3-0 în fața celor de la UTA Arad, în vreme ce Petrila a înscris în urmă cu două etape, contra lui Gaz Metan Mediaș.

ADVERTISEMENT

În ultimul meci pe care îl vor juca în 2020, cei doi au șansa de a-și ajuta și echipa de care aparțin. CFR Cluj se află într-o cursă de urmărire a liderului FCSB, iar orice pas greșit al roș-albaștrilor ar fi binevenit pentru ardeleni.

CFR Cluj, cu ochii pe FCSB – Sepsi! Lovesc din nou Petrila și Golofca?

În vârstă de 30 de ani, Cătălin Golofca a jucat pentru FCSB timp de jumătate de an, în 2017. Adus de la FC Botoșani, mijlocașul nu l-a mulțumit pe Gigi Becali, care a decis să îl trimită înapoi la clubul moldovean, care l-a vândut ulterior la CFR Cluj. În data de 24 august, FANATIK anunța în exclusivitate că echipa campioană îl va trimite pe Golofca pentru un sezon la Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Ajuns la echipa covăseană, Golofca s-a integrat destul de bine și a evoluat constant. A fost ajutat și de faptul că a fost dorit de tehnicianul Leo Grozavu, cel care l-a antrenat și pe vremea când ambii activau la FC Botoșani. Golofca a reușit să ofere o pasă decisivă în meciul câștigat cu 2-0 contra lui Dinamo, în etapa a 8-a și a reușit să și înscrie o dată, chiar în etapa precedentă. El a marcat golul de 3-0 în victoria cu UTA, după ce a fost introdus în teren în minutul 59.

Un alt fotbalist împrumutat de campioana CFR Cluj la Sepsi este tânărul Claudiu Petrila. În vârstă de 20 de ani, Petrila a ajuns la Sfântu Gheorghe în octombrie și a impresionat deja la noua sa echipă. Atacantul a evoluat de șapte ori pentru Sepsi și a marcat două goluri, reușind și o pasă decisivă. Petrila a înscris un gol superb din lovitură liberă în victoria cu 3-0 înregistrată de Sepsi pe terenul lui Gaz Metan Mediaș, în etapa a 13-a.

ADVERTISEMENT

Și Adnan Aganovic traversează o perioadă bună

La fel ca Golofca, și croatul Adnan Aganovic este o cunoștință veche pentru FCSB. Mijlocașul în vârstă de 33 de ani a fost adus de roș-albaștri în vara lui 2016, de la AEL Limassol. După doar jumătate de an, Aganovic se transfera în Grecia, nereușind să îl impresioneze pe Gigi Becali. Croatul a marcat de două ori și a oferit o pasă decisivă în 18 partide disputate în tricoul roș-albastru. El s-a întors în România după trei ani și jumătate, semnând în vara acestui an cu Sepsi.

Pentru covăsneni, Aganovic a reușit să își depășească deja performanțele de la FCSB, înscriind două goluri și oferind tot atâtea pase decisive în cele 13 apariții pe care le-a strâns pe parcursul actualei ediții a Ligii 1. Adnan Aganovic a marcat primul gol în tricoul lui Sepsi în victoria cu 2-1 de pe terenul Chindiei Târgoviște, iar apoi a înscris și el în victoria cu 3-0 de la Mediaș. Și Aganovic și-a trecut în cont un gol frumos, cu un șut de la 18 metri. Croatul a oferit o pasă decisivă și în victoria cu UTA.

ADVERTISEMENT
  • 400.000 de euro este cota de piață a lui Claudiu Petrila, conform Transfermarkt;
  • 400.000 de euro a costat-o pe FCSB transferul lui Cătălin Golofca, în 2018;
  • Două goluri și două pase decisive a dat Adnan Aganovic în tricoul lui Sepsi

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 1,75 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT