Sport

CFR Cluj pierde șase jucători în această vară. Dan Petrescu a făcut lista de cumpărături. ”Vreau fotbaliști care au câștigat trofee”

Pentru al cincilea an la rând CFR Cluj a câștigat titlul în Casa Pariurilor Liga 1, dar pierde șase jucători. În locul lor Dan Petrescu așteaptă fotbaliști obișnuiți să facă performanță.
20.05.2022 | 11:55
CFR Cluj pierde sase jucatori in aceasta vara Dan Petrescu a facut lista de cumparaturi Vreau fotbalisti care au castigat trofee
Dan Petrescu, sărbătoreşte titlul alături de jucătorii săi. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

La CFR Cluj urmează o vară extrem de agitată. Nu mai puțin de șase jucători nu se vor mai regăsit în lot pentru sezonul viitor. În locul lor sunt așteptați alți 8 fotbaliști.

Dan Petrescu: ”Trebuie să ne orientăm”

Dan Petrescu este omul momentului în Cluj. Și-a condus echipa spre cel de al cincilea titlu de campioană consecutiv în Casa Pariurilor Liga 1, dar nu are timp să sărbătorească prea mult.

ADVERTISEMENT

Antrenorul feroviarilor trebuie să alcătuiască în cel mai scurt timp lista de achiziții, în condițiile în care șase jucători nu vor continua la CFR în sezonul viitor.

Jucătorii care au părăsit deja gruparea campioană sunt Mateo Susic, Billel Omrani (au ajuns la final de contract), Ovidiu Hoban (se retrage), Kristian Dimitrov, Lovro Cvek și Cristian Neguț (au fost împrumutați).

ADVERTISEMENT

”Avem o idee ce jucători vrem. A plecat Susic, care termină contractul. Omrani și Hoban pleacă, termină contractul. Dimitrov, Lovro și Neguț au venit împrumut, termină împrumutul.

Deja sunt foarte mulți jucători care termină contractul și pleacă. Acum trebuie să ne orientăm, să luăm 7-8 jucători. Vreau fotbaliști care au jucat anul trecut și care au mai câștigat trofee înainte”, a declarat Dan Petrescu, într-un interviu pentru PRO TV.

ADVERTISEMENT

Pretențiile lui Dan Petrescu, greu de acoperit

Deși își dorește fotbaliști experimentați și obișnuiți să câștige trofee, Dan Petrescu va avea o misiune grea nu să-i găsească, ci să-i convingă să semneze cu CFR Cluj.

Dacă palmaresul echipei ardelene este atractiv pentru orice fotbalist important din România sau din străinătate, problemele financiare ale clubului vor fi, foarte probabil, motivul pentru care achizițiile dorite de tehnician vor fi greu de realizat.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut datoriile campioanei României se cifrau la peste 26 de milioane de euro, cu aproximativ 7 milioane în plus față de anul precedent.

Astfel, pentru a face rost de bani să achite transferurile dorite de Dan Petrescu, finanțatorul Neluțu Varga va trebui să facă rost, urgent, de sume importante.

ADVERTISEMENT