Sport

CFR Cluj primește o lovitură dură: noua echipă a lui Dan Petrescu a pierdut procesul la FIFA și trebuie să returneze o sumă de bani fostului ei fotbalist

CFR Cluj a primit o adevărată lovitură! Echipa din Gruia a pierdut procesul cu un fost fotbalist la FIFA și este bună de plată.
09.04.2024 | 00:17
CFR Cluj primeste o lovitura dura noua echipa a lui Dan Petrescu a pierdut procesul la FIFA si trebuie sa returneze o suma de bani fostului ei fotbalist
CFR Cluj a pierdut procesul la FIFA cu fostul jucător din Gruia. Echipa lui Neluțu Varga este bună de plată. Foto: Fanatik.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a pierdut procesul la FIFA cu Gabriel Debeljuh. FANATIK a aflat că fostul fotbalist al ardelenilor are o sumă de recuperat de la clubul finanțat de Neluțu Varga. Banii reprezintă restanțe salariale din perioada în care atacantul de 27 de ani a îmbrăcat tricoul vișiniu.

CFR Cluj primește o lovitură dură: noua echipă a lui Dan Petrescu a pierdut procesul la FIFA și trebuie să returneze o sumă de bani unui fost fotbalist din Gruia

CFR Cluj se schimbă din temelii în această perioadă. Eșecul din Cupa României Betano, scor 0-4 cu Corvinul Hunedoara, a venit la pachet cu plecările lui Adrian Mutu și Cristi Balaj din Gruia. Antrenorul Dan Petrescu este așteptat să fie prezentat oficial pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

Totuși, CFR Cluj are probleme și de altă natură. Fosta campioană a României a pierdut procesul la FIFA cu Gabriel Debeljuh. Din informațiile FANATIK, atacantul care evoluează în prezent pentru Sepsi are de recuperat 20.000 de euro de la CFR Cluj, bani ce reprezintă restanțe salariale.

Echipa patronată de Neluțu Varga trebuie să-i plătească suma de bani atacantului croat în termen de 45 de zile. În caz contrar, CFR Cluj va primi imediat interdicție la transferuri. Pedeapsa se poate întinde maximum până la 3 ferestre.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, amendată de FIFA în disputa cu Gabriel Debeljuh

Totodată, CFR Cluj a primit o sancțiune financiară din partea FIFA. Ardelenii au fost amendați cu 3.000 de dolari, în afara sumei de bani pe care o datorează lui Gabriel Debeljuh. Atacantul de 27 de ani a semnat cu CFR Cluj în vara anului 2020.

Echipa din Gruia le-a plătit 250.000 de euro celor de la Hermannstadt pentru Gabriel Debeljuh. După trei sezoane, croatul a schimbat clubul și a semnat din postura de jucător liber de contract cu Sepsi. Debeljuh a refuzat propunerea CFR-ului, de prelungire a contractului și a fost scos din lot.

ADVERTISEMENT

Despărțirea dintre cele două părți nu a fost una pașnică. Gabriel Debeljuh a cerut să plece de la CFR Cluj dinainte ca înțelegerea să expire. Totodată, Gabriel Debeljuh nu a mai atins niciodată forma care l-a consacrat după accidentarea gravă pe care a suferit-o în august 2022.

Gabriel Debeljuh a adunat 103 meciuri în tricoul celor de la CFR Cluj, reușind să înscrie 33 de goluri și să ofere 7 pase decisive. Echipa lui Neluțu Varga i-a propus un salariu de 15.000 de euro lunar lui Debeljuh pentru a-și prelungi contractul, însă negocierile au picat.

ADVERTISEMENT

Gabriel Debeljuh mai are contract cu Sepsi până în iunie 2025. În actuala stagiune, atacantul croat a înscris 4 goluri în 22 de meciuri pentru Sepsi. Fotbalistul are în palmares două titluri și o Supercupă a României cu CFR Cluj.

  • 800.000 de euro este cota de piață a lui Debeljuh, conform Transfermarkt.com
  • 27 de ani este vârsta lui Gabriel Debeljuh
ADVERTISEMENT
Tags: