Fotbal intern

CFR Cluj, privată de un penalty clar cu Sepsi! Început slab de an pentru Ovidiu Hațegan

17.01.2021 | 20:32
CFR Cluj privata de un penalty clar cu Sepsi Inceput slab de an pentru Ovidiu Hategan
ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan a judecat greșit o fază importantă din Sepsi – CFR Cluj 0-1. Arbitrul arădean nu a acordat un penalty evident pentru campioana României, în prelungirile partidei de la Sf. Gheorghe.

În minutul 90+2, la scorul de 1-0 pentru echipa lui Edward Iordănescu, Luis Aurelio a tras spre poarta apărată de Roland Niczuly, dar Panagiotis Deligiannidis a respins mingea în corner, cu mâna.

ADVERTISEMENT

Arbitrul în vârstă de 40 de ani a dat lovitură de la colț pentru ardeleni, dar a luat decizia eronată. Reluările au arătat că se impunea acordarea unui penalty pentru CFR Cluj, deoarece fundașul grec a avut o intervenție care l-ar face invidios și pe goalkeeperul covăsnenilor.

Ovidiu Hațegan nu a dat un penalty evident pentru CFR Cluj

CFR Cluj ar fi putut câștiga cu un scor mai mare partida de la Sf. Gheorghe sau, cel puțin, putea să încerce, dacă Ovidiu Hațegan dădea penalty în prelungiri. Campioana României a avut o lovitură de pedeapsă clară în minutul 90+2, după hențul comis de Deligiannidis, la șutul lui Luis Aurelio.

ADVERTISEMENT

Partida a fost una extrem de grea pentru brigada de arbitri încă din prima repriză, atunci când Hațegan a acordat nu mai puțin de cinci avertismente, trei pentru Sepsi și două pentru CFR Cluj. Lucrurile s-au complicat și mai tare în actul secund.

Centralul arădean l-a eliminat corect pe Bouhenna, care a văzut al doilea cartonaș galben, dar, la câteva minute mai târziu, nu a sancționat nici măcar cu fault o intervenție cu talpa a lui Ciprian Deac.

ADVERTISEMENT

A doua eroare din acest an a celui mai bun arbitru român

Ovidiu Hațegan a comis o eroare și în runda precedentă, atunci când a arbitrat Gaz Metan – FC Voluntari 2-0. În prima repriză, la scorul de 0-0, Lukas Droppa a făcut fault în propriul careu. Acesta l-a călcat pe Yuri, dar, deși era plasat excelent, centralul în vârstă de 40 de ani a lăsat jocul să continue.

„Îl calcă pe picior. Penalty pentru Gaz Metan. Nu poți să cazi așa, dacă nu ești călcat”, a declarat Ion Crăciunescu, după acel meci, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Hațegan, implicat în scandalul de rasism al anului 2020

Ovidiu Hațegan și brigada sa au fost implicați în cel mai mare scandal de rasism din fotbal din anul 2020. Arădeanul a fost delegat să conducă partida din ultimul act al grupelor UEFA Champions League dintre PSG și Istanbul BB, atunci când Octavian Șovre și Sebastian Colțescu au fost mustrați pentru că s-au adresat cu „ăla negru” antrenorului secund al turcilor, Pierre Webo.

 

 

ADVERTISEMENT