Sport

CFR Cluj – Rapid și Universitatea Craiova – FCSB se joacă de Paște! Programul etapei a 8-a din SuperLiga

LPF și deținătorii drepturilor de televizare au stabilit programul meciurilor care se vor desfășura în etapa a 8-a din play-off-ul și play-out-ul din SuperLiga.
22.04.2024 | 15:25
CFR Cluj  Rapid si Universitatea Craiova  FCSB se joaca de Paste Programul etapei a 8a din SuperLiga
LPF și deținătorii drepturilor de televizare au stabilit programul meciurilor care se vor desfășura în etapa a 8-a din play-off-ul și play-out-ul din SuperLiga. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Lupta pentru titlu este ca și încheiată după ce FCSB s-a distanțat la 11 puncte Universitatea Craiova, însă bătălia pentru locurile de cupe europene rămâne în continuare palpitantă, la fel ca și cea pentru salvarea de la retrogradare.

S-a stabilit programul etapei a 8-a din SuperLiga

Deși SuperLiga abia și-a încheiat partidele din runda a 5-a din play-off și play-out, a fost stabilit deja programul jocurilor din etapa a 8-a, care se vor desfășura la începutul lunii mai, în weekend-ul în care va fi și Paștele.

ADVERTISEMENT

Până atunci sunt șanse foarte mari ca FCSB să-și asigure matematic titlul de campioană după o pauză de 9 ani, însă Universitatea Craiova, CFR Cluj, Rapid, Farul, dar probabil și Sepsi se vor lupta pentru podium și locurile de cupe europene.

Interesantă se anunță și bătălia pentru supraviețuire în SuperLiga. FC U Craiova, FC Botoșani, Dinamo, Poli Iași și FC Voluntari trag din greu să evite locurile direct retrogradabile și, cine poate, chiar și pe cele de baraj.

ADVERTISEMENT

Etapa a 8-a se va disputa de Paște

Așa cum Liga Profesionistă de Fotbal ne-a obișnuit în ultimii ani, iar acum mai mult că naționala României s-a calificat la Euro 2024, campionatul nu va face pauză cu ocazia Sărbătorilor de Paște.

Runda se va deschide vineri, 3 mai, cu întâlnirea dintre Farul Constanța și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și va continua sâmbătă, 4 mai, cu două jocuri din play-out, extrem de importante pentru salvarea de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Duminică, 5 mai, chiar de Paște, ziua va începe cu partida Petrolul Ploiești – Oțelul Galați și va continua cu derby-ul feroviar dintre CFR Cluj – Rapid, care are ca miză ocuparea locului secund.

A doua zi de Paște, luni, 6 mai, sunt programate nu mai puțin de 3 întâlniri. Cea mai importantă este cea din Bănie, acolo unde Universitatea Craiova va întâlni FCSB, care probabil la acea oră va fi deja campioană.

ADVERTISEMENT

Programul complet cu date și ore al jocurilor din etapa a 8-a a play-off-ului și play-out-ului din SuperLiga este următorul:

Vineri, 3 mai

  • ora 20:00 Farul Constanța – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Sâmbătă, 4 mai

  • ora 14:30 FC Botoșani – FC Voluntari
  • ora 20:00 Universitatea Cluj – Dinamo București

Duminică, 5 mai

  • ora 15:30 Petrolul Ploiești – Oțelul Galați
  • ora 21:30 CFR Cluj – Rapid

Luni, 6 mai

  • ora 15:00 FC Hermannstadt – Politehnica Iași
  • ora 18.00 UTA Arad – FC U Craiova
  • ora 21:00  Universitatea Craiova – FCSB
ADVERTISEMENT