Sport

CFR Cluj și-a aflat adversara din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Ardelenii își pot lua revanșa după cea mai mare rușine din istoria clubului

CFR Cluj are un motiv suplimentar să treacă de Pyunik Erevan în primul tur preliminar din Liga Campionilor. În runda următoare, ardelenii vor da peste echipa care le-a produs cea mai mare umilință din istorie.
12.07.2022 | 23:06
CFR Cluj sia aflat adversara din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor Ardelenii isi pot lua revansa dupa cea mai mare rusine din istoria clubului
CFR Cluj o poate întâlni din nou pe Dudelange, de această dată în preliminariile Ligii Campionilor. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După 1-0 pe teren propriu, F91 Dudelange a învins-o și în retur pe Tirana și s-a calificat în turul 2 preliminar din UEFA Champions League. Campioana Luxemburgului s-a impus cu 2-1 la Elbasani și o așteaptă acum pe CFR Cluj, care trebuie să treacă de hopul intitulat Pyunik Erevan.

Răzbunare, dulce răzbunare! CFR Cluj are ocazia să își ia revanșa după umilința cu Dudelange

Campioana României a făcut doar 0-0 în Armenia, dar e favorită în Gruia, acolo unde este programată manșa secundă. Meciul dintre CFR Cluj și Pyunik Erevan se va disputa miercuri, 13 iulie, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Dan Petrescu are un motiv suplimentar să treacă de armeni, deoarece în turul al doilea o va înfrunta pe Dudelange, echipă care a umilit-o în urmă cu patru ani. În sezonul 2018-2019, cele două formații au fost adversare în play-off-ul Europa League, iar luxemburghezii au produs surpriza, câștigând în dublă manșă cu scorul de 5-2.

La vremea respectivă, CFR Cluj era condusă de pe bancă de Antonio Conceicao și a ratat prezența în grupele unei competiții europene după ce a pierdut cu 0-2 în Luxemburg și cu 2-3 la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Din lotul care o înfrunta atunci pe Dudelange, ardelenii mai au în componență doar cinci jucători: Mario Camora, Cristian Manea, Ovidiu Hoban, Mihai Bordeianu și Adrian Păun.

Cine este F91 Dudelange

Deși este o prezență constantă în preliminiariile cupelor europene în ultimii ani, luxemburghezii peste care poate da CFR Cluj în turul 2 din Liga Campionilor nu sunt cea mai galonată echipă din țară. Au 16 titluri, cu 12 mai puține decât „regina” Jeunesse Esch.

ADVERTISEMENT

Cu un lot cotat la 2,06 milioane de euro, Dudelange este antrenată începând cu iulie 2020 de lusitanul Carlos Fangueiro (45 de ani). Cel mai scump fotbalist al ei este Dejvid Sinani (29 de ani / 250 de mii de euro), vărul lui Daniel Sinani (25 de ani), cel care le-a dat ardelenilor nu mai puțin de trei goluri în dubla de coșmar din urmă cu patru ani și care între timp a ajuns la Norwich City.

Anul acesta, Dudelange a câștigat titlul după trei ani de secetă. Echipa lui Fangueiro a terminat sezonul cu 67 de puncte, la cinci lungimi de urmăritoarele Differdange 03 și Fola Esch. Posibila viitoare adversară a CFR-ului din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor a scris istorie în 2018.

ADVERTISEMENT

După ce i-a eliminat pe ardeleni, Dudelange a devenit prima echipă luxemburgheză care reușește să se califice în grupele unei competiții europene. Fondată în 1991, Dudelange a repetat isprava și în 2019, când s-a intrat în grupele UEFA Europa League după ce a trecut în play-off de FC Ararat-Armenia.

Posibila viitoare adversară a echipei lui Dan Petrescu își dispută meciurile de pe teren propriu pe arena Stade Jos Nosbaum, care are o capacitate de 2558 de locuri. În cazul în care va trece de Pyunik Erevan, CFR Cluj o va înfrunta pe Dudelange în dublă manșă pe 19/20 iulie și pe 26/27 iulie.

  • 2,06 milioane de euro este cota de piață a lotului lui F91 Dudelange, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT