Sport

CFR Cluj, transfer de la FRF! Ardelenii au adus un descoperitor de talente

La CFR Cluj are loc o remaniere pe toate palierele, iar ardelenii au anunțat transferul unui om extrem de important de la FRF.
11.07.2023 | 07:50
CFR Cluj transfer de la FRF Ardelenii au adus un descoperitor de talente
La CFR Cluj are loc o remaniere pe toate palierele, iar ardelenii au anunțat transferul unui om extrem de important de la FRF. Sursă foto: Facebook Fotbal Club CFR 1907 CLUJ
ADVERTISEMENT

Nou venitul la gruparea din Gruia, este vorba de Daniel Huza, va avea un rol în dezvoltarea Centrului de Copii și Juniori, acolo de unde tocmai a plecat Janos Mezei, cel care a condus Academia în ultima perioadă.

Un om important de la FRF, transferat de CFR Cluj

CFR Cluj a schimbat banca tehnică, a făcut multe modificări la nivelul lotului, dar s-a văzut nevoită să aducă sânge proaspăt și la Academiei. Așa se face că l-a transferat de la FRF pe Daniel Huza.

ADVERTISEMENT

”Faceți cunoștință cu Daniel Huza, noul șef al Departamentului de Dezvoltare a Centrului de Copii și Juniori CFR. Fost antrenor al Echipei Naționale U17, dar și al multor echipe de seniori și de juniori din țară și din Emiratele Arabe Unite, Daniel Huza a ocupat funcția de referent zonal din partea FRF.

Astfel, acesta cunoaște toate ingredientele necesare dezvoltării armonioase a Academiei noastre! De-a lungul carierei de jucător, Daniel Huza a evoluat pentru echipe precum Jiul Petroșani, Farul Constanța, Pandurii Târgu Jiu și FC Bihor.

ADVERTISEMENT

Ulterior a avut următoarele atribuții: director tehnic pentru Al Dhafra FC, antrenor și coordonator la Al-Sharjah, antrenor la Al Ain Club, antrenor principal la Jiul Petroșani (seniori/juniori), coordonator Academia Luceafărul și antrenor Viitorul Cluj.

În plus, Daniel Huza deține, din 2010, licența A UEFA, dar este și posesor al licenței AFC. Datorită vastei experiențe și a atuurilor dobândite în carieră, avem toată încrederea că activitatea domnului Huza se va situa la cel mai înalt nivel când vine vorba de seriozitate și de profesionalism, reușind, împreună, să ducem la îndeplinire planul de dezvoltare a Academiei noastre!”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a clujenilor.

ADVERTISEMENT

Secundul Minteuan nu a fost păstrat în staff-ul lui Mandorlini

Anterior, clujenii s-au despărțit și de antrenorul secund Alin Minteuan, fostul colaborator al lui Dan Petrescu care nu a mai fost dorit de noul tehnician din Gruia, italianul Andrea Mandorlini.

Fostul jucător al feroviarilor a fost anunțat telefonic de luarea acestei decizii cu o zi înainte de plecarea în cantonamentul de la Poiana Brașov. Contractul lui Minteuan a expirat la 30 iunie, iar clubul a decis să nu îi mai prelungească înțelegerea.

ADVERTISEMENT

Alin Minteuan, unul dintre cei mai îndrăgiți foști jucători de către suporteri, a fost colaboratorul lui Mandorlini și la precedentul mandat din 2009, însă de această dată italianul s-a dispensat de el.

ADVERTISEMENT