Sport

CFR Cluj, una dintre cele mai mari umilințe din Europa! Care sunt înfrângerile dure suferite de ardeleni

CFR Cluj a fost învinsă de Steaua Roșie Belgrad cu 0-4 în prima manșă din play-off-ul Europa League.
18.08.2021 | 00:41
CFR Cluj una dintre cele mai mari umilinte din Europa Care sunt infrangerile dure suferite de ardeleni
CFR Cluj, una dintre cele mai mari suferințe din Europa! Care sunt înfrângerile dure suferite de ardeleni în Europa. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj, una dintre cele mai mari umilințe din Europa!

Campioana României a fost umilită la Belgrad de Steaua Roșie Belgrad, în play-off-ul Europa League. CFR Cluj a pierdut cu 0-4 și are nevoie de un miracol în retur pentru a avea șanse de calificare în Europa League.

Pentru CFR Cluj este una dintre cele mai mari umilințe suferite în meciurile europene, de la prima participare, în 2005 și până în prezent. Echipe precum Manchester United, Chelsea sau Inter nu au reușit victorii atât de convingătoare împotriva ardelenilor.

ADVERTISEMENT

Roma a câștigat cu 5-0 în Europa League la unul dintre ultimele meciuri ale lui Dan Petrescu pe banca ardelenilor

O singură echipă a reușit să îi administreze CFR-ului o înfrângere mai dură decât cea de la Belgrad. AS Roma a umilit pe 5 noiembrie 2020 CFR Cluj cu 5-0, într-un meci din grupele Europa League.

Avea să fie unul dintre ultimele meciuri ale lui Dan Petrescu pe banca ardelenilor care a fost înlocuit cu Edi Iordănescu la începutul lunii decembrie. Atunci, CFR Cluj a ratat calificarea în ultimul meci, cu Young Boys Berna, scor 1-2.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a mai încasat un 0-4 de la Bayern Munchen!

Tot 0-4 a mai încasat CFR Cluj într-un meci de Champions League, disputat în Gruia în sezonul 2010-2011. Atunci, Mario Gomez a marcat un hattrick, scorul fiind închis de Thomas Muller, cel care joacă și azi în tricoul bavarezilor.

Steaua Roșie Belgrad nu se ridică la nivelul celor de la AS Roma sau Bayern Munchen și rezultatul de la Belgrad intră direct în topul celor mai rușinoase înfrângeri din istoria europeană a clubului.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a debutat în Europa în 2005! A jucat finala Cupei Intertoto

În confruntarea cu Steaua Roșie Belgrad, CFR Cluj spera să obțină un rezultat pozitiv, mai ales că adversarii au fost eliminați de Sheriff Tiraspol în turul trei preliminar din Europa League.

Istoria europeană a celor de la CFR Cluj este una bogată. Ardelenii au jucat pentru prima dată în Europa în anul 2005 când au ajuns până în finala Cupei Intertoto.

ADVERTISEMENT

Șumudică nu mai crede în calificare: “E science fiction”

Au urmat apoi trei calificări în grupele Ligii Campionilor și alte trei în grupele Europa League. Cel mai probabil, ardelenii vor evolua în premieră în grupele Conference League, în acest an.

Marius Șumudică nu mai crede în calificare după 0-4 în tur și spune că ar fi un scenariu de science fiction o întoarcere de rezultat în Gruia:

“E greu să mai înscriem patru goluri. E science fiction. Este o echipă mai așezată, mai proaspătă. Au câștigat toate duelurile 1 contra 1. Le-am făcut cadou o grămadă de situații. Eu nu le înțeleg. Cât trăiești, înveți”

ADVERTISEMENT