Sport

CFR Cluj – UTA Arad 2-1, în etapa 28 din SuperLiga. Victorie cu sufletul la gură a campioanei. Cum arată clasamentul

CFR Cluj s-a impus cu 2-1 pe teren propriu în fața codașei UTA Arad în etapa 28 din SuperLiga, dar a trecut prin mari emoții pentru obținerea celor 3 puncte.
02.03.2023 | 19:02
CFR Cluj  UTA Arad 21 in etapa 28 din SuperLiga Victorie cu sufletul la gura a campioanei Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre CFR Cluj si UTA Arad, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, joi 02 martie 2023. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
02-03-2023
17:26

Cum arată clasamentul din SuperLiga după CFR Cluj - UTA Arad 2-1

Campioana CFR Cluj a trecut prin mari emoții în meciul de pe teren propriu cu UTA Arad. Iar la cum au arătat lucrurile în prima repriză, chiar se părea că va fi un simplu joc de-a șoarecele cu pisica. Clujenii au deschis rapid scorul prin Krasniqi, au ratat un penalty prin Deac, iar golul lui Janga din prelungirile primei reprize a fost anulat de VAR.

Însă, de la cabine, au revenit pe gazon două echipe complet transformate. Una în rău – CFR Cluj, alta mult în bine – UTA. Arădenii au egalat la mai puțin de două minute de la reluare, apoi au ratat câteva oportunități bune de a marca.

Ocaziile s-au răzbunat mai apoi, fiindcă Yuri le-a adus pe gazde în avantaj contrar cursului jocului. Însă lucrurile s-au precipitat din nou pentru campioană, pentru că a fost nevoită să joace ultimele 28 de minute (20 din timpul regulamentar și 8 de prelungire) cu un om în minus. A rezistat eroic, a mai pus încă 3 puncte în tolbă și s-a apropiat din nou amenințător de liderul Farul.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
02-03-2023
14:59

CFR Cluj - UTA Arad 2-1 (Krasniqi 15, Yuri 62 / R. Pop 47)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 90+8: Final de meci.

Min. 90+7: Golul lui Petrila e anulat pentru ofsaid.

Min. 89: Postolachi reia cu capul pe lângă bară după un corner.

Min. 71: Deac are o intrare asemănătoare cu a lui Maglica asupra lui Roger, dar scapă doar cu un cartonaș galben.

Min. 67: La o fază banală în careul arădenilor, Maglica are o intrare „criminală”, cu talpa direct pe glezna lui Vukcevic. Arbitrul Rusandu îi acordă cartonașul galben, însă e atenționat din camera VAR, revede faza pe monitor, revine asupra deciziei și îl elimină direct pe jucătorul campioanei.

Min. 62: GOOOL CFR Cluj! Deac execută în centrul careului o lovitură liberă de pe partea stângă, iar Yuri reia cu latul în plasă.

Min. 54: Ubbink trimite puternic de la peste 20 de metri, dar mingeea se duce pe lângă bară.

Min. 49: Anton șutează din marginea careului pe lângă poartă.

Min. 47: GOOOL UTA Arad! Rareș Pop egalează cu un șut palsat din interiorul careului.

Min. 45+3: VAR intervine și anulează reușita lui Janga, pentru că un fotbalist al gazdelor a comis în prealabil fault la centrul terenului.

Min. 22: Ciprian Deac a ratat un penalty dictat cu extrem de mare ușurință de Lucian Rusandu. „Centralul” și-a menținut decizia și după verificarea VAR.

Min. 15: GOOOL CFR Cluj!!! Campioana en-titre deschide scorul după o gravă eroare în defensiva arădenilor. Krasniqi înscrie al treilea său gol din acest sezon.

Min. 1 – A început meciul din Gruia!

02-03-2023
14:36

Echipele de start din CFR Cluj - UTA Arad

Au fost anunțate echipele de start pentru penultimul meci al etapei a 28-a din SuperLiga, CFR Cluj – UTA Arad, care va începe la ora 17:00:

  • CFR Cluj: Sava – Braun, Yuri, Burcă, Camora (cpt.) – Deac, Muhar, Cvek, Krasniqi – Janga, Maglica; REZERVE: Scuffet – Peteleu, Țîru, Kolinger, Hoban, Bordeianu, Fica, Petrila, Yeboah; ANTRENOR: Dan Petrescu
  • UTA Arad: Kucher – Chindriș, Benga (cpt.), Hoxhallari – Vukcevic, Cascini, P. Anton, Abeid – R. Pop, Milosevic, Hortencio Barbosa; REZERVE: Balauru – Erico, M. Dobrescu, Stahl, Ubbink, Otele, Pașcalău, Roger, Postolachi; ANTRENOR: Laszlo Balint

Meciul CFR Cluj – UTA are loc joi, 2 martie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei 28 din SuperLiga. Clujenii sunt pe locul doi, la cinci puncte de liderul Farul, dar cu acest meci mai puțin și cu o victorie, foarte posibilă, ar menține distanța de două lungimi în urma dobrogenilor. La UTA situația e critică, echipa e penultima, pe loc retrogradabil, cu 24 de puncte și după această deplasare de foc va urma un alt meci infernal, acasă cu FCSB.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – UTA

Întâlnirea CFR Cluj – UTA se dispută joi, 2 martie, de la ora 17:00, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din cartierul Gruia al Clujului, în etapa 28 din SuperLiga. Stadionul a fost plin ochi la returul cu Lazio din play-off-ul Conference League, dar prezența masivă a suporterilor nu a ajutat la nimic, ardelenii făcând doar 0-0 după 0-1 în tur și ieșind astfel din Europa.

ADVERTISEMENT

Ținând cont că acesta este un meci al Ardealului, eveniment la care, de obicei, numărul spectatorilor crește simțitor, fiind vorba de orgolii regionale, este de așteptat ca la acest meci să se afle în tribune în jur de 5-6 mii de spectatori, o cifră decentă la meciurile CFR-ului de acasă, pentru că, se știe, la Cluj majoritatea țin cu Universitatea.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – UTA

Partida CFR Cluj – UTA se joacă joi, 2 martie, de la ora 17:00, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din cartierul Gruia al municipiului de pe Someș, în etapa 28 din SuperLiga și va fi televizată pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Joi, 2 martie, la Cluj este o vreme bună pentru fotbal, cu un cer senin pe tot parcursul zilei. Nu există nici un pericol de precipitații, ceea ce este foarte bine ținând cont că suprafața de joc oricum este mult mai bună decât cea de pe Cluj Arena, unde evolueazâ cea mai iubită echipă din oraș, Universitatea.Lucian Rusandu din Sfântu Gheorghe va fi arbitrul acestui meci.

Ce jucători absentează din meciul CFR Cluj – UTA

Dan Petrescu a rămas fără cuvinte după ce după meciul retur cu Lazio s-a trezit fără unul dintre atacanții din lot, Cephase Malele, împrumutat de la echipa saudită Al Tai, care a plecat acuzând anumite reacții rasiste la adresa sa precum și neînțelegeri cu antrenorul. El ar fi trebuit în mod normal să joace la Cluj până în iunie. Absenți sunt la acest meci și mijlocașul Boateng, suspendat și atacantul Birligea, accidentat, trimis în Serbia, la celebra vindecătoare Marijana, să se refacă mai repede.

ADVERTISEMENT

Laszlo Balint are un singur jucător care nu poate răspunde la apel pentru acest meci, bătăiosul mijlocaș albanez Batha, care este suspendat. Situația arădenilor s-a complicat mult, ei fiind pe locul 15, retrogradabil, ca urmare a faptului că echipele din fața lor au câștigat puncte și și-au mărit avansul. În plus, etapa următoare UTA are iarăși un joc infernal, acasă cu FCSB.

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – UTA

Era absolut normal ca bookmakerii să meargă hotărât la victorie pe marii favoriți de la CFR Cluj, chiar dacă mai sunt în atac doar Yeboah, Ranga și Maglica. 1,50 are CFR și e cotă excelentă. Dacă arădenii ar reuși să repete marea victorie din Gruia nu cu mult timp în urmă ar avea cotă 9:00. Șansă dublă X2 ajunge la 2,80 iar gol marcat de UTA la 2,10.

ADVERTISEMENT

UTA poate pleca de la avantajul mental al faptului că în ultimele două deplasări la Cluj CFR a luat doar un punct, 0-0 sezonul trecut, în 2020 cedând cu 1-0, gol al lui Hora. Trebuie să ne întoarcem tocmai la anul 2007 ca să amintim de ultimul aucces acasă al feroviarilor cu UTA, un 2-0 în noiembrie după un mult mai rotund 5-0 în aprilie.

ADVERTISEMENT